Archieven

Dit bericht is 1399 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – D66 in de raad van Krimpen aan den IJssel is mistevreden over de handelswijze van de nieuwe coalitie. Fractievoorzitter Larry Köster verwijt de betrokken partijen ‘onverantwoord gedrag’.

Door de coronacrisis zou het ambtelijk apparaat zwaar belast zijn. “Er zijn nu geen ambtenaren beschikbaar om een nieuw college in te werken en een collegewissel mogelijk te maken”, zo hield Köster donderdagavond de raad voor. “D66 vindt het niet in het belang van Krimpen aan den IJssel dat de nieuwe coalitie op 2 juli aanstaande een nieuw college wil installeren. Het huidige college is in staat en bereid om met vereende krachten de crisis te bestrijden.”

In een brief van 25 maart 2020 riep burgemeester Vroom de partijen op om de coalitieonderhandelingen op te schorten, omdat alle aandacht van met name het ambtelijk apparaat nodig is om de huidige crisis te bedwingen.

In een brief van 30 april gaf het huidige college aan dat zij ‘gezamenlijk en met vereende kracht’ er alles aan doet om de crisis te bestrijden. “Toch verzoeken de partijen die een nieuwe coalitie hebben gevormd, te weten SGP, VVD, Krimpens Belang, CDA, ChristenUnie en Pvda, om op 2 juli een nieuw college te installeren.”

Volgens Köster is het ‘uiterst respectloos’ om juist nu een verzoek in te dienen om het college te wisselen. Dat de partijen de oproep van de burgemeester ter zijde schuiven rekent Köster ze zwaar aan. “Op mijn vraag waarom nu deze haast kon geen van de zes partijen een onderbouwd antwoord geven”, aldus Köster.

Tijdens de discussie werd duidelijk dat de nieuwe coalitie op geen enkele wijze overleg heeft gehad met de zittende wethouders of de ambtelijke organisatie om na te gaan of een collegewissel op dit moment uitvoerbaar is. “Ook het goede politieke gebruik om een coalitie-akkoord voor te leggen aan de ambtelijke organisatie om haalbaarheid en mogelijke onjuistheden te verifiëren blijkt de coalitie dus (nog) niet te volgen.”

Dit bericht is 1399 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief