Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1537 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – D66 en VVD in Krimpen aan den IJssel zijn verbijsterd en betreurd over het besluit van Stem van Krimpen en Leefbaar Krimpen om de stekker uit de coalitie ‘Kleurrijk Krimpen’ te trekken.

Volgens fractievoorzitter Larry Köster werd de D66-fractie tijdens een coalitiebijeenkomst geconfronteerd met een gezamenlijke verklaring van de lokale partijen waarin het vertrouwen in de samenwerking met VVD en D66 werd opgezegd. Een structureel gebrek aan samenwerking en vertrouwen binnen de coalitie lag hieraan te grondslag. Köster: “D66 herkent zich totaal niet in deze opvatting en zeker niet in de uitlating dat grenzen zijn overschreden.”

Volgens VVD-fractievoorzitter Sharon Tollenaar was er nog ruimte om nader tot elkaar te komen, maar beide lokale partijen hielden voet bij stuk en stapten op. “Met het verbreken van deze samenwerking laten de lokale partijen wat ons betreft goud uit handen vallen. Als je ziet hoeveel dingen er goed gaan dan is het ontzettend zonde om de samenwerking nu abrupt te beëindigen.”

Big Bear
De motie waarin het college wordt verzocht de voorgenomen verkoop van voormalig jongerencentrum Big Bear niet uit te voeren en de discussie die naar aanleiding daarvan is ontstaan, blijkt het grote struikelblok. Onder meer wordt D66-wethouder Neeleman verweten dat hij de raad niet juist en volledig heeft geïnformeerd. Daarnaast worden de verklaringen van VVD en D66 naar aanleiding van het raadsbesluit gezien als ‘beschadigend’ voor de samenwerking.

Köster stelt dat Neeleman in het proces rond de verkoop van de Big Bear volledig correct en integer heeft gehandeld. “Pas toen duidelijk werd wie de beoogde koper is, werd door de lokale partijen actie ondernomen om een collegebesluit te voorkomen. Er waren geen inhoudelijke argumenten anders dan de relatie tussen het college en de raad tijdens de gevolgde procedure.” Köster wacht naar eigen zeggen nog steeds op verduidelijking van de lokale partijen waarom de verkoop van de Big Bear door hen niet wordt gesteund.

Hij vindt het spijtig dat de samenwerking zo moet eindigen. “We waren goed op weg om mooie dingen te doen voor Krimpen. Natuurlijk heb je binnen een coalitie van partijen verschillende inzichten. Maar zonder wrijving is er geen glans.”

Mijlpalen
Tollenaar wijst op een aantal ‘prachtige’ mijlpalen die de coalitie de afgelopen anderhalf jaar heeft bereikt. “De zondagsvrijheid is ingevoerd. We zijn gestart met de aanpak van de grote kruising. We hebben na een intensieve lobby een investering van 90 miljoen euro gekregen voor het verbeteren van de Algeracorridor. We maken stappen op het gebied van diversiteit en inclusie waar iedereen wordt gehoord. De financiën hebben we op orde in deze moeilijke tijd, waar veel taken naar onze gemeente zijn gekomen. Wij hebben ons uiterste best gedaan om deze coalitie bij elkaar te houden. Helaas is dit niet gelukt. Wij vinden dit vooral vervelend voor alle inwoners van Krimpen aan den IJssel, want zij moeten nu wederom wachten totdat er een nieuwe coalitie is die beleid kan maken. Wat ons betreft was dit onnodig.”

Dit bericht is 1537 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief