Archieven

Dit bericht is 1431 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – D66 in Krimpen aan den IJssel roept inwoners en collegapartijen in de IJsselgemeenten op om eensgezind de coronacrisis te lijf te gaan en zich te houden aan de maatregelen die zijn gesteld.

Krimpen aan den IJssel haalde deze week het landelijke nieuws nadat bij de zondagsdiensten in de Mieraskerk meer dan 200 mensen aanwezig waren. Dit ondanks een dringend herhaaldelijk verzoek van burgemeester Martijn Vroom aan de Oud Gereformeerde Gemeente om de diensten tot maximaal dertig personen te beperken.

“We realiseren ons dat deze gemeenschap zich beroept op de grondwet in deze en zegt RIVM voorschriften na te leven”, laat D66-fractievoorzitter Larry Köster weten. “Echter dat deze gemeenschap adviezen en dringende verzoeken naast zich neerlegt, wordt door onze achterban als stuitend ervaren. In onze ogen brengen zij daarmee de volksgezondheid van onze inwoners verder in gevaar en plaatsen zij zichzelf buiten onze gemeenschap.”

Köster verbaast zich over een uitspraak van van SGP’er Arrèn van Tienhoven, die het appèl van Vroom ‘onnodig’ vindt. “Daarmee maakt Van Tienhoven deze kwestie politiek, juist nu de gemeenteraad gemeenschappelijk heeft verklaard geen politiek te willen bedrijven. Onder het motto ‘Alleen samen krijgen we dit virus onder controle’ heeft de voltallige gemeenteraad de inwoners van Krimpen opgeroepen om de richtlijnen in acht te nemen.”

De D66-voorman wijst erop dat iedereen moet in deze tijden offers moet brengen. “Zorgmedewerkers draaien overuren, de horeca is dicht, de cultuursector lijdt, sporten liggen stil, studenten volgen thuis online hun lessen, jongeren hebben geen vertier, veel kerken houden online diensten. Alleen als iedereen zijn verantwoordelijkheid kent en neemt, kunnen we grotere rampen voorkomen.”

Dit bericht is 1431 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief