Archieven

Dit bericht is 830 keer gelezen

Famke Houthoff.

Famke Houthoff.

KRIMPENERWAARD – Famke Houthoff en Max van Leyenhorst stappen uit de gemeentelijke politiek. Beide D66’ers kunnen zich niet vinden in de onderhandelingen over een nieuwe coalitie in Krimpenerwaard.

D66 heeft uitgesproken deel te willen blijven uitmaken van de coalitie. “In dat kader komt vanzelfsprekend de vraag op welke punten voor de partij acceptabel zijn en waar de grenzen van het acceptabele liggen”, geven Houthoff en Leyenhorst aan in een verklaring. “Als fractie heeft D66 daarin een afweging gemaakt die wij respecteren. Tegelijkertijd menen wij dat de gemaakte afweging niet goed valt te rijmen met onze principiële opvattingen en met ons toekomstbeeld voor Krimpenerwaard.”

Als consequentie daarvan heeft fractievoorzitter Houthoff besloten haar raadszetel van D66 op te geven en afscheid te nemen van de gemeenteraad van Krimpenerwaard. Vanuit eenzelfde overweging neemt Max van Leyenhorst afscheid als commissielid.

“Over de aard van de kwestie kunnen wij nog geen mededelingen doen, omdat wij gebonden zijn aan de afgesproken vertrouwelijkheid.”

Dit bericht is 830 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief