Archieven

Dit bericht is 2514 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK/IJSSEL – Samen met zijn echtgenote genoot Hans Verloop van DA-drogist De Goudsbloem in Krimpen aan de Lek van een lang weekeinde in Zeeland. Tot en met Koningsdag zouden ze er blijven in gezelschap van kinderen en kleinkinderen. Maandagmorgen werd hun korte vakantie ruw onderbroken. Via een videoapp meldde zich burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel, de woonplaats van het echtpaar Verloop. Hij nodigde hen uit naar het gemeentehuis te komen omdat hij voor de heer Verloop een verrassing had.

Hans dacht even in de maling te worden genomen, maar na een telefoontje met zijn dochter besloot het echtpaar toch naar Krimpen af te reizen. Dochterlief overtuigde haar vader ervan dat het echt wel belangrijk was de uitnodiging van de burgemeester te aanvaarden. Zij zat in het complot.

Eénmaal ter plekke werden zij in het bijzijn van kinderen en kleinkinderen ontvangen met een fles chocoladechampagne en toegesproken door de burgemeester. Die besloot zijn verhaal met de mededeling dat het Zijne Majesteit heeft behaagd de heer Verloop te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege corona liet Vroom het opspelden van de versierselen over aan mevrouw Verloop. Een gezellig samenzijn in het gemeentehuis en later ten huize van de dochter van het echtpaar Verloop besloot een feestelijke dag, waarna ze terugkeerden naar Zeeland om hun korte vakantie af te maken.

Dat de koning besloot Hans Verloop een onderscheiding toe te kennen heeft alles te maken met de wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan het voorzitterschap van winkeliersvereniging ’t Carillon in Krimpen aan de Lek.

In 1992 nam Hans de DA-drogisterij in Krimpen aan de Lek over van mevrouw Richel, die hij naar eigen inzicht opnieuw inrichtte. Al snel werd hij gevraagd lid te worden van de winkeliersvereniging en voor hij het wist benoemden zijn collega’s in het winkelcentrum hem tot voorzitter. Aanvankelijk leek dat een functie waarin hij zich vooral moest bezighouden met gezamenlijke activiteiten zoals braderieën, de sinterklaasintocht, de kerstmarkt en zegeltjesacties. Maar er kwam deze voorzitter meer op zijn pad. Veel meer.

De toenmalige gemeente Nederlek besloot een structuurvisie te ontwikkelen met betrekking tot het dorpshart en het winkelhart. Namens de winkeliersvereniging nam Hans Verloop zitting in de commissies en werkgroepen die de plannen mochten maken en uitwerken. “We hebben talloze, vaak pittige vergaderingen gehad waarin de plannen regelmatig wijzigden. Denk bijvoorbeeld aan de periode van de bankencrisis waardoor ineens niemand nog durfde te investeren.”

Om de belangen van de winkeliers veilig te stellen moest Hans regelmatig harde noten kraken. Dat werd hem niet altijd in dank afgenomen, ook niet door zijn collega winkeliers op het plein. De Markt van Krimpen nadert inmiddels zijn voltooiing en Hans Verloop vindt het zo langzamerhand welletjes. “Binnen onze vereniging zoeken we naar mensen die mijn taken kunnen overnemen, zelf heb ik toch wel een voldaan gevoel over alles wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd in de kern van Krimpen aan de Lek.”

Dat hij daarvoor een lintje kreeg bewijst dat mensen om hem heen er net zo over denken. Zo ook de leden van de winkeliersvereniging die hem vandaag verrasten met een toepasselijke oranje ruiker.

Dit bericht is 2514 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief