Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1263 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het Zilvermuseum in Schoonhoven opent vrijdag 8 november de tentoonstelling ‘Panta Rhei’ van Daan Brouwer.

Met zilver als constant fundament in sculpturen laat zilversmid Brouwer de voortdurende verandering van vorm zien onder het motto: ‘Alles stroomt, niets blijft’. De objecten die hij maakt vallen onder zowel de autonome als toegepaste kunst. In het perspectief van de driedimensionale kunsten eert Daan met zijn objecten de traditie van het zilversmeden.

Dynamische vormen
In zijn atelier in Haarlem combineert Brouwer de traditionele zilversmeedtechnieken met hedendaagse productiemethoden, zoals rapid prototyping waarbij het eeuwenoude ambacht naar deze tijd wordt getild. Dynamische vormen en reflectie van het materiaal zijn centrale kenmerken in zijn werk. Dit komt tot uiting door oppervlaktes die vervormen, welven en bollen of door geometrische vormen die in beweging komen en overlopen in elkaar.

Brouwer is trots dat hij juist zijn collectie in het Zilvermuseum mag exposeren. “Als klein jongentje inspireerde het museum mij om zilversmid te worden en nu sta ik hier met mijn gehele verzameling. Veel van mijn stukken bestaan uit meerdere delen en opeenvolgende momenten die samen een achterliggend idee of verhaal weergeven. Op een intrigerende manier interacteren én verbinden de verschillende onderdelen met elkaar. En dat is precies waar mijn werk voor staat.”

De tentoonstelling ‘Panta Rhei’ is te zien tot en met zondag 26 januari.

Dit bericht is 1263 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief