Archieven

Dit bericht is 1525 keer gelezen

REGIO – Afgelopen week zijn er 4718 coronatesten afgenomen in de regio Hollands Midden. Daarbij zijn in totaal 124 personen positief getest op corona, dat is 2 procent. Een daling ten opzichte van de voorgaande weken. Er zijn vijf​ clusters in de regio.

Afgelopen week zijn er geen nieuwe clusters in de regio ontstaan. Het cluster in Alphen aan den Rijn en een cluster in Gouda zijn afgesloten. Op dit moment zijn er nog clusters in Gouda (2), Hillegom en Leiden (2).

In het algemeen is er een dalende trend in het aantal besmettingen. Ook het aantal besmettingen in Gouda neemt af.

Sinds maandag 24 augustus kan iedereen die getest is zijn uitslag uitlezen door in te loggen met DigiD via de website www.coronatest.nl.

Eerder konden alleen mensen die een afspraak via de website gemaakt hadden de uitslag online uitlezen. Mensen die telefonisch een afspraak hadden ingepland, moesten wachten tot ze over de uitslag werden gebeld.

Het landelijke callcenter is verantwoordelijk voor het doorbellen van de testuitslagen. Doordat er afgelopen week een stijging was van 40 procent in het aantal testaanvragen, werden uitslagen vanwege de drukte soms later doorgebeld. Door de uitslag nu online beschikbaar te maken, gaat de GGD ervan uit dat dit voorkomt dat mensen de uitslag pas laat te horen krijgen. Het landelijke callcenter doet wel een check of de uitslag ook daadwerkelijk is uitgelezen en belt alsnog na als blijkt dat de uitslag nog niet is geopend.

Voor coronacijfers per gemeente, zie www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Dit bericht is 1525 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief