Archieven

Dit bericht is 1102 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Dam in Schoonhoven is zaterdag volgebouwd met kartonnen huizen. Een actie van PvdA-GroenLinks om aandacht te vragen voor de wooncrisis.

De partijen zijn vastberaden het woonbeleid een sociale en groene draai te geven, aldus lijsttrekker Sandro Kovacic. “Het moet afgelopen zijn met het doorgeschoten marktdenken van projectontwikkelaars en vastgoedondernemers. Huizen zijn om in te wonen, niet om in te beleggen.”

Volgens Kovacic is het aan de overheid om te zorgen voor voldoende betaalbare woningen. “De markt gaat dit niet regelen.”

PvdA-GroenLinks gelooft daarom dat de gemeente meer regie moet nemen over de woningbouw. “In plaats van te wachten op dure plannen van projectontwikkelaars, zou het gemeentebestuur zelf op zoek moeten naar bouwlocaties voor sociale huur-, goedkope koop- en middenhuurwoningen.”

Onorthodoxe maatregelen
“De omstandigheden vragen ook om onorthodoxe maatregelen”, zegt nummer twee op de lijst Bart van Ree. “Durf wat hoger te bouwen. Durf als gemeente grond aan te kopen ten gunste van onze starters. Durf de woonvisie aan te passen en vast te leggen dat minimaal 35% van de nieuw te bouwen woningen sociale huur wordt.”

Verduurzamen bij verbouwing
Woningen horen volgens PvdA-GroenLinks goed geïsoleerd te zijn en voorzien van zonnepanelen. Nummer drie op de lijst Cees van der Graaf vult aan: “Samen met lokale ondernemers willen we inzetten op verduurzamen bij onderhoud of verbouwing. Bijvoorbeeld wanneer een grote woning wordt opgesplitst in kleinere starterswoningen.”

Dit bericht is 1102 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief