Archieven

Dit bericht is 914 keer gelezen

Het team van Dame: Jonne Herens (l), Elske en Jan-Luc Koenen.

Het team van Dame: Jonne Herens (l), Elske en Jan-Luc Koenen.

SCHOONHOVEN – Begin dit jaar zijn fietscafé Fausto en Camping-Jachthaven ‘t Wilgerak  een samenwerking aangegaan. De bestaande horecagelegenheid  heeft de afgelopen maanden een flinke verbouwing ondergaan. De naam van deze nieuwe horecagelegenheid is ‘Dame’, verwijzend naar de verboden liefde van de Italiaanse wielrenner Fausto Coppi.

“Fausto had naar goede Italiaanse gewoonte een maîtresse uit een nabijgelegen dorp. Daar kwam men achter omdat deze dame telkens op start- en finishfoto’s te zien was. Zij werd de ‘Witte Dame’ genoemd omdat zij altijd in witte kleding was uitgedost. Daar hebben we de naam Dame aan ontleend”, verteld Jan-Luc Koen zaterdagmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Zo is de verbintenis gelegd met Fausto.”

Proefopening
Jan-Luc is samen met zijn vrouw Elske en zoon Kai vanaf nu verantwoordelijk voor beide locaties. Voor de keuken is Jonne Herens aangenomen, die mede verantwoordelijk wordt voor het klaarmaken van de menu’s. Vorige week zondag was de proefopening met vrienden en familie. “Zo konden we goed testen of alles liep zoals verwacht. En daarbij lieten we op deze manier aan onze naasten zien, wat voor nieuwe uitdaging we zijn gestart.” De inrichting is ook veranderd. “Voorheen was het vooral veel grijs. We hebben het flink op z’n kop gezet. We hebben nu twee bars gebouwd. Het is veel lichter geworden, een beetje op de Scandinavische tour. Buiten kunnen we het terras met zeil overspannen en met lampjes maken we het heel gezellig.”

IMG_0825

Tentwerpen
Zondagmiddag 7 april is vanaf 15.00 uur Dame geopend voor het publiek. “Het is best spannend”, geeft de eigenaar toe. We zijn nu voor morgen lasagne aan het maken. Ook hebben we veel patat ingeslagen. Als ik op de reacties af ga, wordt het morgen heel druk.” Om 16.00 uur wordt de officiële opening luister bijgezet door het organiseren van het ‘Nederlands Kampioenschap Tentwerpen’. Hoe toepasselijk op een camping.

Openingstijden
Dame is tot de Hemelvaart alleen op de dinsdag gesloten. Daarna begint het echte zomerseizoen en is men iedere dag geopend vanaf 10.00 uur ‘s morgens tot 22.00 uur ‘s-avonds. Schoonhoven is,  door het enthousiasme van de nieuwe eigenaren,  een prachtige nieuwe horecagelegenheid rijker.  Deze zaterdagmiddag maakten enkele passanten uit de omgeving Amersfoort, nog voordat Dame geopend is, gebruik van de locatie.  En zoals te zien is op de foto waren ze laaiend enthousiast.

RTV Krimpenerwaard wenst Dame in Schoonhoven veel succes en een goede toekomst tegemoet.

Toevaliige passanten hebben zaterdagmiddag al hun goedkeuring gegeven aan 'Dame'

Toevaliige passanten hebben zaterdagmiddag al hun goedkeuring gegeven aan Dame

Dit bericht is 914 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief