Archieven

Dit bericht is 3199 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel maakt kerkgebouw De Ark aan de Burgemeester Aalberslaan gereed als vaccinatielocatie. In overleg met de kerkenraad is deze locatie beschikbaar gekomen voor het inenten. In februari moet deze locatie klaar zijn voor gebruik.

Zodra de vaccins tegen het coronavirus beschikbaar zijn, start de GGD RotterdamRijnmond in Krimpen met het vaccineren. Omdat ook de huisartsen bepaalde groepen mensen zullen vaccineren, maken zij waarschijnlijk ook gebruik van deze locatie. Daarvoor moeten wel de processen van de GGD en de huisartsen goed gescheiden kunnen worden. Zolang het vaccineren duurt, is De Ark daarvoor beschikbaar. De GGD houdt er rekening mee dat het vaccineren een half jaar in beslag neemt.

De Ark voldoet aan alle eisen die de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stelt aan een vaccinatielocatie. Het gebouw ligt op een centrale plaats in Krimpen. Het is goed bereikbaar
met het openbaar vervoer, de fiets, lopend en met de auto. Parkeren kan dichtbij deze locatie. De keuze voor dit gebouw boven een sporthal heeft als voordeel dat de binnensport niet onnodig wordt belemmerd.

Het RIVM nodigt inwoners per brief uit een afspraak te maken om zich door de GGD te laten
vaccineren. Daarnaast heeft het RIVM de huisartsen gevraagd om bepaalde groepen mensen te vaccineren. De huisartsen nodigen deze groepen zelf uit voor de vaccinatie.

Voor een goede werking van het vaccin moet na de eerste prik binnen een aantal weken een tweede prik volgen. Daarom moeten er twee afspraken worden gemaakt. In de uitnodigingsbrief van het RIVM of huisarts staat daar meer over.

Meer informatie over het vaccineren tegen corona staat op www.coronavaccinatie.nl.

Dit bericht is 3199 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op De Ark vaccinatielocatie in Krimpen aan den IJssel

  • Wanneer is het mogelijk in de Ark een vaccinatie te krijgen tegen het virus??

  • waarom gebeurt er nog steeds niets in de ark het gebouw is al lang klaar wij kunnen niet wachten nu het virus sterk de kop op steekt ik ben 70 jaar met diabetisch en mijn vrouw is 66
    wij horen maar niets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief