Archieven

Dit bericht is 4243 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Er is het afgelopen jaar veel gespeculeerd over de nieuwe bestemming van het voormalige eetcafé Plus Breeka aan de Breekade in Krimpen aan den IJssel. Toen eind december 2020 Joh en Jenny van Zoest hun etablissement langs de Provinciale weg nabij de afslag naar Krimpen aan de Lek sloten, kwam de geruchtenstroom op gang. “Woningbouw”, sprak de één, “een internationaal bekende hamburgerketen” wist een ander, “een schoolgebouw” werd geopperd.

Niets van dat al. Het oude pand is inmiddels gesloopt en de nieuwe eigenaar van het pand en het terrein eromheen vond dat een mooi moment om opening van zaken te geven. Vastgoedontwikkelaar Blue-House BV, gevestigd aan de Rotterdamseweg in Krimpen aan den IJssel, doet het verhaal.

Over Blue-House
“Wij zijn in 2014 samen gestart met onze activiteiten”, vertellen Carluccio Witstok en Mitchell van der Meer. “Ons doel is de (verbouw)potentie van incourant particulier vastgoed te benutten.” In opdracht van een eigenaar/verkoper ontwikkelt Blue-house een verbouwconcept en zorgt voor de financierbaarheid, zodat ook zonder eigen middelen het project kan worden gerealiseerd.

Vrij snel was er een aantal transformatieprojecten in portefeuille. De afgelopen jaren ontwikkelden zij onder meer Het Waardhuis en de Marathon in Krimpen aan den IJssel, die van kantoorruimte werden omgebouwd naar appartementencomplexen. Inmiddels vragen ook grotere projecten hun aandacht, waaronder de gebiedsontwikkeling Zuidplein, waar twee woontorens straks ruimte moeten bieden aan enkele honderden appartementen en het Brainpark in Rotterdam waar in de nabijheid van de Erasmus universiteit studentenwoningen gaan verrijzen.

Als ‘spin in het web’ zet Blue-House zich in om optimaal invulling te geven aan de belangen van alle betrokkenen. Blue-house is een Rotterdamse (risicodragende) ontwikkelaar, die zelf en/of met derden investeert. “Kenmerkend voor onze aanpak is dat we zeer flexibel zijn als het gaat om samenwerkingsvormen.”

Lange horecatraditie
Mitchell en Carluccio kwamen er al snel achter dat op de plek waar De BreekA was gevestigd een nieuwe horecavoorziening het meest voor de hand zou liggen. Het bestemmingsplan maakte dat al mogelijk en de ligging langs de drukke provinciale weg en naast een veel bezocht recreatiegebied is een aantrekkelijke plek voor een café of restaurant. Bovendien wordt een lange historie voortgezet.

De pleisterplaats bestaat al sinds het begin van de dertiger jaren toen agrariër Wout Ouweneel zonder vergunning begon met de verkoop van bier en sterke drank aan passanten. Verschillende eigenaren namen het stokje in de loop der jaren over en veranderden vaak de naam en het karakter van het etablissement.

Blue-House ging het gesprek onder meer aan met restaurantketen De Beren en wist daarmee tot overeenstemming te komen. De Beren is ontstaan in 1984 in Rotterdam waar zaken als Brutusbeer en Bettybeer werden geopend. Veel beren in het interieur en berengerechten op de menukaart. Dat concept is inmiddels losgelaten, maar de beroemde spareribs en satés zijn er nog steeds verkrijgbaar. Inmiddels is het concern uitgebreid naar rond de negentig vestigingen, verspreid over het hele land.

Duurzaam
Zodra de procedures met betrekking tot de benodigde vergunningen zijn afgerond kan de bouw van het nieuwe horecapaviljoen van start. “De planning nu is dat de eerste paal in het tweede kwartaal de grond in gaat”, aldus Mitchell. Het wordt een duurzaam pand met houten gevelelementen, zonnepanelen en een groen dak. Het terrein rondom biedt plaats aan een ruim terras en meer dan vijftig parkeerplaatsen. “Als alles voorspoedig verloopt kunnen De Beren in Krimpen nog voor de kerst hun deuren openen”, verwachten Carluccio en Mitchell.

Dit bericht is 4243 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief