Archieven

Dit bericht is 2275 keer gelezen

GOUDERAK – Een ruim jaar geleden richtte een aantal dames in Gouderak en omgeving een nieuw koor op. “Een gezelligheidskoor”, noemen ze het zelf. En gezellig is het!

Iedere donderdagavond verzamelen de leden zich in hun eigen onderkomen, dat zij grotendeels zelf hebben ingericht. Clubhuis De Mosterdpot hebben zij het genoemd, een voormalige boerenschuur aan de Kattendijk, waar zij hun repetities houden. Maar voor zij hun repetities beginnen is er koffie, thee, cake en andere koeken en wordt er vooral veel bijgepraat. Voor de gezelligheid. Maar vanaf 20.00 uur gaat het er serieus aan toe.

In hun repetitieruimte neemt dirigent Kees van der Pijl de dames mee naar een hoog muzikaal niveau. Onder zijn leiding wordt er strak geoefend. Het repertoire is gevarieerd. Vooral veel liedjes uit de jaren zestig en zeventig van Nederlandse en Engelstalige oorsprong. Het plezier in het samen zingen staat voorop, maar de kwaliteit van de zangkunst speelt wel degelijk een rol. “We hebben al een keer opgetreden tijdens Dordt in stoom en willen dat vaker gaan doen”, aldus woordvoerster Ria Stolk “en dan moeten we dus wel iets kunnen laten zien en horen.”

Oma’s
Daar wordt door de dirigent en zijn veertien dames hard aan gewerkt. De Granny’s noemen zij zichzelf, want het koor bestaat uit dames tussen de vijftig en vijfenzeventig jaar, die voor het merendeel ook echt oma zijn. “We kunnen er daarvan nog wel een paar meer gebruiken”, vinden ze. Ze nodigen vrouwen in die leeftijdscategorie, die van zingen houden, dan ook van harte uit zich bij De Granny’s aan te sluiten. “Wil je graag zingen, zing dan mee”, is hun motto.

Naast nieuwe zangeressen is het koor ook nog op zoek naar een paar mensen die de dames muzikaal kunnen begeleiden. “Ria Broere is onze vaste accordeoniste, maar zij is druk, dus we hopen nog iemand te vinden die ons daar bij kan helpen.” Een gitarist(e) vinden de dames ook een prima alternatief.

Kennismaken met het koor kan op vrijdag 21 juni, want dan organiseren De Granny’s een open huis in De Mosterdpot. Vanaf 16.00 uur staan de deuren aan de Kattendijk 105 wagenwijd open. En wie zolang niet wil wachten; iedere donderdagavond kun je vrijblijvend een kijkje komen nemen en meezingen. En voor meer informatie kun je bellen of mailen naar Janny Slaman (jannigje56@hotmail.com, 0182-372003) of Ria Stolk (john-stolk@kpmmail.nl, 0180-681312).

Dit bericht is 2275 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief