Archieven

Dit bericht is 3301 keer gelezen

SCHOONHOVEN – ‘Laban’ is een vorm van bewegingsleer die vorige eeuw bedacht en ontwikkeld is door de Duitser Rudolf Laban. Met lichaamshouding kun je veel meer bereiken dan je in eerste instantie denkt. Trainingsactrice Conny van der Heul heeft zich hierin gespecialiseerd en ontdekte dat daarmee een unieke trainingsvorm kan worden geven.

“Als trainingsactrice help ik cursisten om zekerder te worden in bepaalde situaties”, vertelt Conny in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik leef mij in en help ze in een rollenspel beter te omgaan met bijvoorbeeld moeilijke gesprekken.” Veel mensen kennen Conny nog als loketmedewerkster op het postkantoor in Schoonhoven.  Acteren was en is haar passie bij toneelvereniging Arto Post Laboro. Na diverse functies en richtingen, heeft het volgen van de opleiding Toegepaste Psychologie, haar gemaakt tot een mix van actrice, regisseur, trainer en coach.


Rudolf Laban

Ontwikkelen
Door de corona is haar werk als trainer deze maanden tot vrijwel nul gereduceerd. “Alle opdrachten werden gecanceld, van een volle agenda ging ik naar zeeën van tijd”, maakt ze duidelijk. “Ik deed veel agressietrainingen in de zorg en jeugdinstellingen. Deze beginnen hopelijk na september weer. Daarom heb ik gekozen om mij verder te ontwikkelen in Laban.” Conny legt uit wat het precies inhoudt: “dit is een methode om bewegingen , die mensen maken, te noteren en te analyseren. De ene persoon is erg ineengekrompen, de ander juist breed en aanwezig in gezelschap. Door mijn meerdere opleidingen en ervaring, heb ik ontdekt dat je met deze wetenschap nog veel meer kunt.”

Uniek
Samen met een collega heeft Conny een unieke training ontwikkeld waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een kubus. “Laban is bekend onder dansers en in mindere mate bij fysiotherapeuten en acteurs. Op de door ons ontwikkelde manier, hebben wij een bijzondere methode in handen om mensen te helpen verder te komen.” Conny van der Heul was zaterdagmiddag te gast op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Het gesprek is terug te beluisteren via onderstaande link.

Komende week worden nieuwe opnamen gemaakt van ‘De Waard op Straat’. Op de Stadscamping Schoonhoven zal Conny een demonstratie geven met de kubus. Meer informatie is ook terug te vinden op www.conja.nl.

Dit bericht is 3301 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief