Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 662 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Na een voorselectie met zestien deelnemers en daarna drie planaanbiedingen mag De Langen & Van den Berg de ontwikkeling van het woongebouw op de werf Van Duijvendijk realiseren. Het plan voor deze ontwikkeling maakte de ontwikkelaar met Zecc architecten en Lindeloof Landschapsarchitecten.

Wethouder Wubbo Tempel: “Wij zijn blij dat De Langen & Van den Berg met zo’n mooi plan is gekomen, waardoor het straks op deze unieke erfgoedlocatie aan de Hollandsche IJssel voor Krimpenaren prettig en duurzaam wonen is.”

Tomas van den Berg, directeur van De Langen & Van den Berg vervolgt: “Dit plan voldoet uitstekend aan de woningbouwopgave van deze tijd. Met een gezonde woonomgeving, hoge duurzaamheidsambitie en veel natuur, waarbij de DNA van de historische werf het uitgangspunt is.”

Plan sluit uitstekend aan
Volgens de gemeente sluit het plan goed aan op het verhaal van de werf en de Ontwikkelvisie IJsseldijk. Zo is onder meer de historie van de werf op alle niveaus op een moderne wijze in het ontwerp verwerkt en versterken we de openbare verbinding met de IJssel.

De voormalige scheepswerf is één van de oudste scheepswerven van Nederland en de eerste met een dwarshelling. Met het opgeleverde plan voegen we een nieuwe betekenis aan de historie toe. Daarnaast vergroten we de beleving van de kade langs het water, waar we voortbouwen op het stoere karakter van de werf.

Het plan bestaat uit 4 werfgebouwen
Deze zijn geïnspireerd op het bestaande erfgoed en in grootte en hoogte oplopend naar de Hollandsche IJssel toe. De herkenbare gebouwen aan de kade vormen hierbij samen het plan Oude Werf: het Dijkhuis, het Scheepshuis, het Kraanhuis en het Pakhuis. Ook komt er een verdiepte parkeergarage en een binnentuin die voor iedereen te bezoeken is en een recreatie mogelijkheid aan de Hollandsche IJssel.

Wat staat er verder te gebeuren
De ontwikkelaar gaat aan de slag met de verdere uitwerking van het plan. De verwachting is dat in november 2023 de eerste bouwwerkzaamheden plaatsvinden. De oplevering staat gepland voor maart 2025. Meer informatie staat binnenkort op wonenaandeoudewerf.nl.

Dit bericht is 662 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief