Archieven

Dit bericht is 1841 keer gelezen

REGIO – Zaterdag 2 juli organiseerde de Lionsclub Krimpenerwaard alweer voor de 11e keer de jaarlijkse Sloepentocht op de Reeuwijkse plassen voor mensen met een beperking. Tegen de 100 deelnemers werden, mét hun begeleiders, door 18 schippers in hun sloepen rondgevaren. Naast de leden van de Lionsclub waren er ook talloze vrijwilligers, de brandweer, BOA’s, EHBO en de politie aanwezig. De dag werd financieel mogelijk gemaakt door donaties van bedrijven in de regio

Na 2 jaar Corona verheugden de deelnemers zich op een herstart van de jaarlijkse Lions Sloepentocht. Afgelopen zaterdag konden ze hun hart weer ophalen. Het was prachtig weer. Met veel zon, weinig wind en 24 graden. Een beter scenario was niet denkbaar.

Arjenne Timmer en Bianca Schram leverden een belangrijke bijdrage aan de organisatie van dit feest voor de bewoners van woonvoorziening Krimpenerwaard en zorgboerderij Vlist. De eerste deelnemers arriveren zaterdag om 10.00 uur bij het Wapen van Reeuwijk en ontvangen hun T-shirt met speciaal daglogo samen met een reddingsvest.

Tekst gaat verder onder de video

De dag wordt geopend door de president van de Lions, Mark Scholte die alle aanwezigen, al gauw zo’n 140 mensen, welkom heet en alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Om vervolgens het woord te geven aan de voorzitter van de Lions Sloepentochtcommissie René Rombout die de sfeer opvoert en leiding geeft aan de inscheping.

In totaal zijn er 18 sloepen voor de deelnemers, een boot voor de duikers van de brandweer, een boot voor de EHBO en een snelle boot voor de politie. De sloepen maken, met muziek aan boord, een prachtige rondvaart van meer dan twee uur over sloten en het water van de Reeuwijkse plassen om daarna weer richting het Wapen van Reeuwijk te koersen. De deelnemers worden daar door Peter Dons met het liedje ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ verwelkomd.

Dan volgt de lunch met soep, broodjes en veel kroketten. Alle deelnemers ontvangen een medaille en een goed gevulde goodiebag. Peter Dons zingt de ene Hollandse hit na de andere. Er wordt gedanst en natuurlijk wordt er ook een polonaise ingezet. Het is kortom weer één groot feest. Rond de klok van 3 uur arriveren de busjes om de deelnemers weer naar huis te brengen en komt er een einde van het evenement. Er kan worden teruggekeken op een prachtige dag die weer op heel veel gezichten een glimlach toverde.

Voorzitter van de commissie René Rombout:
“We hebben er door Corona lang op moeten wachten. Nu mocht het weer en het was een fantastische dag. De leden van onze club hebben er veel tijd en energie in gestoken, maar het is voor ons ook altijd weer een feest. Vooral ook omdat we zoveel spontane en positieve reacties van het bedrijfsleven ontvingen die voor de noodzakelijke financiën zorgden. En wat dacht je van al die vrijwilligers, de mensen van de Handhaving, EHBO, politie… die allemaal meehelpen… Maar goed, volgens mij genieten zij er net zoveel van als de deelnemers en wij. Volgend jaar gaan we op voor de 12e editie”.

Dit bericht is 1841 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief