Archieven

Dit bericht is 1461 keer gelezen

HAASTRECHT – Stichting Vlister Openluchtbaden (VOB) heeft ambitieuze plannen met zwembad De Loete in Haastrecht. In de winter van 2020-2021 moet het bad worden omgevormd tot een natuurgezuiverd zwembad. Dat betekent geen chloor meer in het water, maar planten die het water zuiveren.

“We gaan het water zuiveren door het langs een plantenfilter te laten stromen”, stelt de VOB op de eigen website. “We willen van zwembad De Loete een duurzaam zwembad maken. De Loete ligt op een prachtige plek aan de Vlist, tussen de Hooge Boezem en het nieuw te ontwikkelen natuurgebied Bilwijk. Die natuur willen we binnenhalen, om nog meer kwaliteit te bieden, ook in de toekomst.”

Om het wat te zuiveren wordt nu nog gebruik gemaakt van chloor. Van april tot september gaan er vele duizenden liters van deze chemische stof doorheen bij het Haastrechtse openluchtbad. “Daar willen we van af. Met een helofytenfilter, een bak met speciaal geselecteerde planten, kunnen we het water op een natuurlijke manier zuiveren. Het resultaat is schoon en veilig water, maar ook zachter water en zonder chloorlucht.”

Het VOB-bestuur is benieuwd wat zwembadbezoekers van de plannen vinden. Een reactie kenbaar maken kan op www.vlisterbaden.nl.

Dit bericht is 1461 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief