Archieven

Dit bericht is 541 keer gelezen

Financieel advies uitbrengen in Nederland kan niet zomaar. Je moet gespecialiseerd zijn om dit te mogen doen volgens de Wet op Financieel Toezicht. Volgens deze wet moet je in het bezit zijn van een diploma. Voorafgaand aan dit diploma moet je een Wft-examen afleggen. Dit examen is geen gemakkelijk examen.

Veel mensen kiezen er daarom voor om een gedegen Wft-opleiding te volgen. In dit artikel behandelen we de Wft-opleiding en de verschillende keuzes hierin. 

De verschillende mogelijkheden om jezelf op te leiden
Er bestaan veel verschillende manieren om een Wft opleiding te volgen bij Hoffelijk Financieel. Zo kun je online cursussen volgen, een boek lezen of klassikale lessen volgen. Er zijn dus veel mogelijkheden om je goed voor te bereiden op het examen. Of je leert in een klaslokaal, zoals je dat misschien wel gewend bent. Of je leert gemakkelijk vanaf je eigen bank thuis het gehele examen. We behandelen de verschillende mogelijkheden. 

De klassikale opleiding
Een stap voor stap opleiding om je optimaal voor te bereiden op het examen. Je kunt bij dit stapsgewijze examen alleen door als je een onderdeel ook echt behaald hebt. Op deze manier raak je gemotiveerder om een onderdeel af te maken en door te gaan naar het volgende onderdeel. Deze stapsgewijze structuur, de vele oefenmogelijkheden en het leren van feedback bij de vragen wordt door onze deelnemers zeer gewaardeerd. Ook ontvang je tijdens de opleiding handige examen gerichte tips, die jou helpen met het beantwoorden van de vragen op je examen.

Interactieve examentraining
Bij een interactieve examentraining doorloop je samen met de docent de belangrijke examenonderdelen aan de hand van casuïstieken. De focus wordt hier gelegd op verschillende vaardigheden en competenties die nodig zijn om de theorie te behalen. 

Het fijne van de examentraining is dat je kan overleggen met de andere cursisten. Je kunt zo kennis en informatie uitwisselen, maar ook kennis verkrijgen van de andere cursisten. 

Examengericht oefenen
Ook kun je examengericht oefenen met onze oefeningen. Deze oefeningen helpen je oefenen, leren en begrijpen als voorbereiding op je echte Wft-examen. De oefenexamens zijn beschikbaar in een identieke toetsomgeving. Je kunt vragen vergelijken met de vragen die je krijgt op het landelijke examen. 

Je verkrijgt veel inzichten en resultaten tijdens het maken van de oefenexamens. Je ontvangt daarbij uitgebreide feedback op jouw gemaakte vragen. Hierdoor leer je daadwerkelijk van jouw gemaakte fouten en leer je het de volgende keer verbeteren. Voor veel van onze cursisten is dit de perfecte manier om een examen voor te bereiden. 

Welke manier van oefenen kies jij?
Zo als je bovenstaand kunt zien, zijn er meerdere manieren om jezelf voor te bereiden op het Wft-examen. Kies jij voor een klassikale manier met input van je medecursisten of ben je iemand die liever thuis op je eigen bank leert? Hoe dan ook, Hoffelijk Financieel heeft voor ieder wat wils. Ook voor jou. Leer op de manier die jij het fijnst vindt en behaal het Wft-diploma met gemak!

[ingezonden]

Dit bericht is 541 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief