Archieven

Dit bericht is 1462 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het is inmiddels een traditie geworden, het nieuwjaarconcert van De Polderband, waarmee de Krimpenerwaard op muzikale wijze het nieuwe jaar ingaat. Op zaterdagavond 4 januari gaat om 20.00 uur de deur open bij sportcafĂ© De Boog in Krimpen aan den IJssel en vanaf 21.00 uur trapt de zesmansformatie af om 2020 in te luiden.

‘Van oud naar nieuw’, dat is het thema van het concert, want behalve ouder werk heeft De Polderband ook nieuwe nummers geprogrammeerd.

“De lijst met oude nummers is inmiddels zo lang geworden”, aldus bandleider Frans Blind, “dat we het tijd vonden voor wat nieuwe muziek. Dat wil niet zeggen dat die composities recent zijn gemaakt. Het zijn soms ook oude rocknummers die we nog niet eerder speelden. Verder hebben we ook wat arrangementen opgepoetst waardoor ze klinken als echte Polderbandnummers.”

Inmiddels bestaat de band rond bluesrockgitarist Blind, slaggitarist René de Beuk, bassist Boetje Sengkerij, drummer Hans Siefert, zangeres Christine Punselie en Pieter Harcksen (gitaarsynthesizer) zo’n 28 jaar. Al twintig jaar geeft de band nieuwjaarsconcerten in de Krimpenerwaard. Eerst in een grote fabriekshal in de Stormpolder en later op verschillende plekken in en om Krimpen aan den IJssel.

Fred de Groot van De Boog heeft De Polderband de afgelopen vijf jaar gecontracteerd. “Een geweldige start van het nieuwe jaar en een mooie traditie. Altijd volle bak. Dus ik raad de mensen aan tijdig te komen, want vol is vol.” De entree bedraag vijf euro.

Dit bericht is 1462 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief