Archieven

Dit bericht is 2335 keer gelezen

Het touwtje uit de brievenbus…

Opgroeien in de Krimpenerwaard…. Zo’n vijftig jaar later besef je hoe mooi en vrij dat is. De ene zus mijmert terug naar die tijd van appels pikken in de boomgaard, slootje springen (en er in vallen), heerlijk hardlopen in de Loet….De andere zus mijmert over in het donker op de fiets gewoon naar de andere kant van de Krimpenerwaard kunnen gaan, spelletjes op straat zoals ‘bordje tik’ en ‘koningen’, schaatswedstrijden op de sloot  maar ook de tijd van het touwtje uit de brievenbus als er even niemand thuis was of de moeders in de straat die in haar herinnering altijd thuis waren.

Jaren laten wonen en werken deze twee zussen in de Krimpenerwaard. Nou ja, met hier en daar een tussenstop, want eerst werd toch de wijde wereld van Nederland verkent tijdens studies, stages en werk elders.  Maar toch… de twee zussen keerden weer terug naar het vertrouwde honk: de Krimpenerwaard.

 

Het gewone wel & wee

En dan deze column…. Wat een heerlijke mogelijkheid voor twee zussen die van schrijven houden, graag hun zegje doen, een groot netwerk hebben en overal aan willen meedoen of meedenken in…. de Krimpenerwaard.  Leuk om dat op deze manier te mogen doen, iets te mogen delen gebaseerd op herinneringen, ervaringen, overpeinzingen. Oftewel: het wel &wee van de Krimpenerwaard door de ogen van twee zussen met u te delen.

Twee zussen

Inderdaad, we zijn twee echte zussen en steeds meer mensen in werkend of wonend Krimpenerwaard raken hiervan op de hoogte… “oh.. zijn jullie zussen?” “Inderdaad!”. Lange tijd in onze jeugd vonden we elkaar maar lastig, zaten we elkaar regelmatig in de haren en gingen het liefst ieder onze eigen weg. Totdat de ene zus besloot dezelfde hbo-opleiding te volgen en we de tijd van geharrewar achter ons lieten: we waren een mooi duo tijdens de opleiding! En eenmaal volwassen en wat levensjaren verder kwamen steeds meer mensen er achter dat deze twee Krimpense vrouwen gezusters waren.  Men ziet ons vaak samen werken en recreëren in dezelfde Krimpenerwaard (waarvan een aantal jaren zelfs op dezelfde werkplek) en hebben vaak dezelfde instelling, mening en staan klaar voor nieuwe uitdagingen. En toch… toch ook weer heel verschillend. Voor sommigen is die zusterlijke band een verrassing en voor anderen een zucht van herkenning…

Mocht u de gezusters willen verblijden met uw mijmeringen over de Krimpenwaard, een reactie of anderszins… spreekt u ons dan gerust aan. 

Dit bericht is 2335 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief