Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 975 keer gelezen

Hoewel het voor veel mensen nog maar een van de weinige momenten is dat ze de deur uit gaan, zitten er aan online boodschappen doen toch best wat voordelen. Helemaal tijdens een pandemie is het natuurlijk voor iedereen verstandig om andere mensen zo veel mogelijk te vermijden en in de supermarkt kan het nog best een uitdaging zijn om die anderhalve meter afstand te bewaren. Maar wist je wel dat online boodschappen doen ook de volgende voordelen met zich meebrengt?

Geen gesjouw met een zware boodschappentas
Vooral wanneer je tijdens het boodschappen doen geen zelfscanner gebruikt kan het een flinke work-out zijn. Eerst laad je al je boodschappen in de kar, dan alles er weer uit op de kassaband, alles weer in de kar en vervolgens moet je die zware boodschappentas nog achterin je auto hijsen. Nou is met een beetje zweten natuurlijk helemaal niks mis, sterker nog, in corona tijden kunnen de meeste mensen een beetje beweging goed gebruiken. Toch zijn er echter genoeg mensen voor wie dit gesleep met boodschappen minder handig is, denk aan mensen met een blessure, ouderen van dagen, zwangere vrouwen, ouders met peuters die de neiging hebben om krijsend in een gangpad te gaan liggen en laten we de luiwammesen niet vergeten. Dan biedt het bestellen van boodschappen online uitkomst. Want alles wordt netjes voor je ingepakt en kan zelfs bij je achterdeur afgeleverd worden wanneer jij daar voor kiest.

Het is goed voor de portemonnees
Iedereen kent het wel; je loopt na je werk door de supermarkt om boodschappen voor het avondeten te halen, je maag rommelt en voor je het weet zit je boodschappentas vol met allerlei lekkernijen die je eigenlijk helemaal niet nodig had of wilde kopen. Maar ook wanneer je met een gevulde maag boodschappen gaat doen doet de supermarkt er alles aan om jou onbewust te verleiden tot aankopen. Dit doen ze door middel van de muziek die je hoort, de kleuren van de etiketten, de manier van aanprijzen en afprijzen en de inrichting van de winkel. Alles is er op gericht om onze portemonnees zo leeg mogelijk te maken. Wanneer jij thuis vanaf het comfort van je bank je boodschappen besteld merk je hier niks van en hierdoor ben je veel minder snel geneigd om onnodige aankopen te doen. Bovendien kun je tijdens het online winkelen het bedrag op je kassabon veel beter in de gaten houden. Een extra voordeel van het laten thuisbezorgen is dat het ook voor het milieu beter is. Want in plaats van dat er tientallen mensen met de auto naar de supermarkt komen, rijdt er nu 1 busje van de supermarkt die de boodschappen aflevert.

Je shopper thuis laten scheelt tijd
Wanneer je je shopper lekker thuis laat, bespaar je niet alleen geld maar vooral ook veel tijd. Je hoeft namelijk geen boodschappenlijstje te maken want dat doe je terwijl je de boodschappen besteld eigenlijk automatisch. Je hoeft er niet naartoe te rijden of fietsen en je hoeft niet te speuren naar een parkeerplekje. Je bent nooit meer als een kip zonder kop op zoek naar een bepaald product in de winkel, dat je maar niet ziet liggen in de schappen, en je komt er bij thuiskomst nooit achter dat je nou net dat ene ingrediënt bent vergeten waardoor je weer terug moet. Vergeet je namelijk iets bij je online bestelling dan kun je dat vaak alsnog toevoegen aan je bestelling. Het enige wat je nog hoeft te doen is het ophalen van je bestelling bij een pick-up point of het aannemen van je boodschappen aan de deur en alles uit te pakken.

[ingezonden]

Dit bericht is 975 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief