Archieven

Dit bericht is 1698 keer gelezen

AMMERSTOL – Al ruim zestien jaar is Petra Stolk  in stilte met ‘De Weide Blik’ actief met paardencounseling. Door toename van met name burn-out klachten krijgt ze steeds meer vragen over dit onderwerp. Een onlangs gelanceerde website geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Wie is Petra Stolk?
Opgegroeid in Dordrecht als dochter van een veehandelaar die stallen en landerijen had. Haar moeder kwam uit de stad en had verder niets met het boerenleven. In de weekenden was Petra vaak bij de beesten te vinden. Daar is ook haar voorliefde voor dieren ontstaan. Samen met haar gezin en dieren woont ze aan de Lekdijk bij Ammerstol. Jarenlang heeft ze in de modewereld gewerkt tot uiteindelijk ze die deur achter zich sloot en startte met counseling.

Waarom is ze een andere weg ingeslagen?
“Paarden, schapen en koeien liggen dicht bij mijn hart”, legt Petra uit.  “In de modewereld heb ik me gericht op de verkoop en buitenkant van het leven.  Na alle grenzen daarvan verkend te hebben ben ik me gaan concentreren op kwaliteit, kracht en mogelijkheden in plaats van alle beperkingen.” Door studie en levenslessen met elkaar te combineren is ze terug naar de tijd dat ze veel met dieren omging.  Zo is ze terechtgekomen in de wereld van persoonlijke ontwikkeling met behulp van paarden, schapen en koeien. Haar doel is om mensen te helpen aan de ontwikkeling van het eigen leidend en helend vermogen van mensen.

Wat is precies paardencounseling?
Counseling betekent begeleiden. Om een laagdrempelige en ontspannen manier leert Petra haar cliënten om uit hun comfortzone te stappen. Paarden zijn kuddedieren die van nature je lichaamstaal en energie aanvoelen. Zij merken als het ware wat je disbalans is voor ze overgaan tot overgave en vertrouwen. Een leek heeft dit niet in de gaten. Petra is opgeleid om je bewust te maken van de reactie van de beesten.  Zo prikt zij door je dagelijkse leven en houdt je via de dieren een spiegel voor.

Hoe ziet een consult eruit?
Eenmaal een afspraak gemaakt wordt je ontvangen in de ‘Pipowagen’.  “Dit is al direct een verschil met een intake bij een psycholoog”, maakt Petra duidelijk. “Hier brandt de open haard, het is gezellig en een fijne omgeving om allereerst met elkaar kennis te maken. Je komt niet bij mij om te vragen of ik je probleem oplos. Dat moet je zelf doen en ik ga je daarbij helpen.” Op een gegeven moment gaat de cliënt mee de wei in. Kaplaarzen aan en banjeren door de modder. Al pratende kom je dan aan bij de beesten. Petra observeert nauwgezet hoe de paarden en schapen op je reageren. Dit gebruikt ze als handvat om je een spiegel voor te houden. Ze probeert je zelfredzaam te laten worden in moeilijke fases van het leven. Haar motto is dan ook de bekende uitspraak van Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan !!

Petra Stolk was afgelopen zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gehele gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

 

 

 

Dit bericht is 1698 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op ‘De Weide Blik’ in Ammerstol: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief