Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 915 keer gelezen

POLSBROEK – Mark Vetter (17) was één van de finalisten van de wedstrijd ‘Beste Hogeschool zoekt beste student’. Helaas is de prijs, een gratis opleiding ter waarde van ruim 60.000 euro, net aan zijn neus voorbij gegaan.

Over een paar weken beginnen de examens op het middelbaar onderwijs. Zo ook voor Mark die in de laatste klas van de Havo zit op het Schoonhovens college. “De examenklassen mochten wel het gehele jaar op school les volgen”, vertelt hij zaterdagmiddag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Het gehele jaar door waren er coronabesmettingen onder de leerlingen. Ook Mark is de dans niet ontsprongen. “Ik heb zelf in november corona gehad. Ben er niet echt ziek van geweest. Een hele week heb ik vrijwel de gehele tijd op mijn kamer gezeten.” Gelukkig zijn de andere familieleden negatief gebleven.” Lachend maakt hij duidelijk dat een weekje worden bediend met eten eigenlijk “best wel lekker was”.

Hogeschool Tio
Als vervolgopleiding heeft Mark gekozen voor International Toerism Management aan de Hogeschool Tio i Utrecht. Dit is een particuliere onderwijsinstelling die eind jaren zestig is opgericht door het bedrijfsleven. Van oorsprong een vakschool met korte en gerichte opleidingen. Omdat de overheid eind jaren tachtig geen subsidie meer verleende, is de school doorgegaan als particuliere onderwijsinstelling. Als Hogeschool staat Tio fier bovenaan in de ranking van beste opleidingen. Daar hangt ook een prijskaartje aan. De studierichting waarvoor Mark zich heeft aangemeld kost ruim 60.000 euro. De kleinschaligheid en de goede praktijkbegeleiding sprak hem erg aan om hiervoor te kiezen.

Wedstrijd
Twee maanden geleden werd door de Hogeschool een wedstrijd uitgeschreven onder potentiele nieuwe studenten.  Te winnen: een gratis opleiding aan het Tio. Ruim honderd kandidaten, waaronder Mark, hadden zich aangemeld om kans te maken op deze mooie prijs. Allereerst moest een kennisquiz doorlopen worden wat hem bracht tot de laatste 25.  De volgende opdracht was om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. “Ik heb een stempagina aangemaakt met onder andere een promotiefilmpje. Daarnaast heb ik flyers uitgedeeld en oproepen gedaan via social media.” Dit bracht hem tot de top drie. Vrijdag 30 april was de finale in Amsterdam.  Opdracht: een presentatie en motivatie waarom je een studie aan het Tio wil volgen. “Ik heb mij gericht op duurzaam reizen en onderbouwde waarom ik ambassadeur wilde worden van Tio. Na deze pitch volgde nog een ronde met kritische vragen van de jury.”

Ervaring
Helaas is Mark niet tot winnaar uitgeroepen. Winnares is geworden Laudine Spaargaren uit Aalsmeer. Uiteraard een teleurstelling voor Mark maar is wel een ervaring rijker. “Ik heb hierdoor beter leren spreken in het openbaar. Ook spannend om dit te doen voor camera’s. Een fantastische ervaring die ik niet had willen missen.”

Mark Vetter was zaterdagmiddag om 12.15 uur te gast in de studio van RTV Krimpenerwaard. Het gesprek met de aankomende student is terug te beluisteren via deze link. We wensen hem veel succes met de komende examens en de daarop volgende studie.

 

Dit bericht is 915 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief