Archieven

Dit bericht is 1390 keer gelezen

LEKKERKERK – Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is gestart met het runnen van de winkel Huisraadplein aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk.

Het is de veertiende locatie in de Krimpenerwaard waar de stichting met haar verstandelijk beperkte deelnemers actief is. Naast schoonmaakartikelen, keukengerei en huishoudelijke artikelen, zijn er ook allerlei woondecoratie-artikelen te koop in de winkel.

“Een winkel met huishoudelijke artikelen is weer een nieuwe tak van sport voor de stichting, maar we verwachten zeker dat het een succes gaat worden”, aldus Laura Timmer zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Stichting dagbesteding Krimpenerwaard runt onder andere diverse lunchrooms in de Krimpenerwaard. In deze tijd van corona zijn die natuurlijk dicht en vereist het werk om de deelnemers dagbesteding aan te bieden wel enige creativiteit. “Afgelopen maandag had ik het zelf ook”, vertelt Laura. “Ik stond op een lunchroom-locatie en had eigenlijk niet zoveel te doen met de deelnemers. Toen ben ik een kwartetspel met ze gaan maken. Dan mogen ze zelf bedenken, hoe gaan we dat doen, hoe maken we setjes. Bijvoorbeeld een stoel, een bankstel een tafel en een kruk. Toen hebben we er foto’s van gemaakt met hen erop. Daarna knippen en plakken. Dat was helemaal prachtig, daar zijn we wel drie kwart van de dag mee bezig geweest. Dan heb je toch een leuke dagbesteding en dat is natuurlijk het belangrijkste. Dat die gasten een hele leuke dag hebben en daarna weer gewoon weer blij thuis komen. ”

Luister het hele gesprek met Laura hieronder terug.

Laura Timmer (Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard)     

Dit bericht is 1390 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief