Archieven

Dit bericht is 1782 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De bushaltes langs de C.G. Roosweg in Krimpen aan den IJssel komen in de directe nabijheid van de Wethouder Hoogendijktunnel. Dat staat te lezen op de website ‘De Grote Kruising’.

De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat met bewoners van de Rotterdamseweg in gesprek over uitvoering van het ontwerp. Voor de halte aan de noordzijde van de C.G. Roosweg zijn de voorbereidingen in een vergevorderd stadium. Vanaf begin december start de aanleg van de fly-over naast de bestaande Wethouder Hogendijktunnel. In aansluiting hierop – naar verwachting vanaf medio 2020 – start de aanleg van de nieuwe bushaltes.

De bushaltes worden aangelegd ter bevordering van de doorstroming op de N210 bij de Algerabrug. Uit onafhankelijke verkeersonderzoeken is gebleken dat de kruisende bussen van en naar het Krimpense busstation in de huidige situatie zorgen voor een aanzienlijke vertraging in de doorstroming op de Algeracorridor. Gekozen is daarom voor het realiseren van bushaltes direct langs de C.G. Roosweg voor de (doorgaande) buslijnen van en naar de Krimpenerwaard. Daarnaast wordt met de haltes ingespeeld op de mogelijkheid van hoog frequent openbaar vervoer (R-net).

Beeld: Rho adviseurs.

Dit bericht is 1782 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief