Archieven

Dit bericht is 1525 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Burgemeester Pieter Paans heeft maandagochtend tijdens een openbare zitting van het centraal en hoofdstembureau de definitieve einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt.

27039 inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hebben op 14, 15 en 16 maart tijdens de
gemeenteraadsverkiezingen een geldige stem uitgebracht op een kandidaat. Daarnaast waren er 49 blanco stemmen en 61 ongeldige stemmen. Het opkomstpercentage was 59,8 procent. Hiermee werd de kiesdeler 872 (27039 gedeeld door 31 zetels).

Om met voorkeurstemmen gekozen te worden moest een kandidaat 25 procent van deze kiesdeler halen. Van de 31 gekozen raadsleden zijn er maar liefst 22 met voorkeurstemmen in de raad gekozen. Er zijn acht vrouwen en 23 mannen gekozen in de raad.

De definitieve zetelverdeling is: VGBK 7; VVD 3; SGP 5; CDA 3; Pro Krimpenerwaard 3; Lokaal op 1 1 ; ChristenUnie 2; PvdA/GroenLinks 2; D66 1; Leefbaar Krimpenerwaard 4.

Restzetels
Na de verdeling van de hele zetels waren er nog vier restzetels te verdelen. Deze gingen achtereenvolgens naar VGBK, SGP, VVD en Leefbaar Krimpenerwaard op basis van het hoogste aantal resterende stemmen na de verdeling van de hele zetels.

De volledige verkiezingsuitslag, inclusief de uitslagen per stembureau en de 31 gekozen raadsleden staan op www.krimpenerwaard.nl.

Op 29 maart neemt de raad afscheid van de niet herkozen raadsleden. De 31 nieuw gekozen leden van de gemeenteraad worden op 30 maart toegelaten tot de raad en geïnstalleerd en beëdigd. Beide vergaderingen beginnen om 20.00 uur in het gemeentekantoor in Lekkerkerk.

Het college van burgemeester en wethouder blijft voorlopig demissionair haar werk voortzetten, maar neemt geen ingrijpende besluiten meer of pakt grote projecten op. Het college wisselt pas als er een coalitie is.

Dit bericht is 1525 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief