Archieven

Dit bericht is 1651 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Strijen werd het 1-0.

Vlak na rust kopte Ingmar Burema de Ouderkerkse ploeg op voorsprong. De aanvaller, terugkomend van een langer durende blessure dan verwacht, is de laatste tijd goed op dreef. Zo scoorde hij afgelopen dinsdag bij Spirit onder 23 en was hij doeltreffend in de verloren competitiewedstrijd tegen Alexandria’66. Vorig weekend startte hij nog op de bank, maar viel toen goed in.

Spirit speelde geen grootse wedstrijd. Toch speelde de ploeg van Richard van Cappellen een degelijke wedstrijd en gaf het aanvankelijk nauwelijks kansen weg. Pas in de slotfase was het billenknijpen bij gevaarlijke situaties voor het doel waarbij doelman Max van Herk een aantal keer moest ingrijpen.

Na drie wedstrijden is er bij de Ouderkerkers toch een stijgende lijn te zien. Een aantal spelers heeft nog niet de vorm die van ze wordt verwacht. Wanneer dat wel gebeurd, dan is dit Spirit in staat een duel als met Strijen eerder te beslissen en hoeft het niet te vrezen dat de wedstrijd toch uit handen glipt.

Zaterdag gaat Spirit op bezoek bij De Zwerver. De ploeg uit Kinderdijk verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-2 bij Alexandria’66. De Rotterdammers staan nu op de tweede plaats. De nieuwe koploper is Rozenburg, dat met 4-1 won van Deltasport en de enige ploeg zonder verliespunten is. De koploper van vorige week was DCV. De ploeg uit Krimpen ging verrassend met 4-0 onderuit bij NSVV.

200ste competitiewedstrijd
Sander Kalkman speelde zaterdag zijn 200ste competitiewedstrijd voor Spirit 1. Op 6 september 2008, toen Spirit de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse speelde, debuteerde hij in het duel met Schelluinen. Goede herinneringen zal de verdediger aan deze wedstrijd niet hebben overgehouden. Behalve het feit dat Spirit met 5-0 verloor, kreeg Kalkman ook nog de rode kaart.

De rechtsback kreeg voorafgaand aan de wedstrijd uit handen van de voorzitter een bos bloemen. Na afloop werd er nog een ingelijste foto gegeven.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 1651 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief