Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1935 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Voor het raadhuis in Krimpen aan den IJssel was er zaterdagmiddag een demonstratie tegen uitlatingen van dominee Anthonie Kort van de Krimpense Mieraskerk. De bijeenkomst werd bijgewoond door rond de 350 betogers.

Kort riep de gemeente Krimpen aan den IJssel per brief op om zondig leven uit te bannen, daarmee onder meer doelend op homoseksualiteit. Aanleiding voor COC Rotterdam om een demonstratie te houden, waarbij de aanwezigen de gemeente opriepen om ‘niet langer weg te kijken’.

De demonstranten luisterden in een gemoedelijke sfeer naar toespraken van onder andere de voorzitter van COC Nederland, landelijke politici, een dominee en activist Leon Houtzager. Die laatste deed aangifte tegen Kort, maar justitie kon niets doen vanwege de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting.

De rode draad in alle toespraken was ‘Liefde is nooit een zonde’.

Ongeveer halverwege het programma namen burgemeester Martijn Vroom en wethouder Coen Derickx een doos met brieven in ontvangst, met daarin persoonlijke verhalen van de betogers. De digitale exemplaren worden nog nagestuurd.

Vroom beloofde alle brieven te lezen en riep de inwoners van Krimpen op om vooral naar hem, het college en de raad toe te komen als men het gevoel heeft niet zichzelf te mogen zijn.

Houtzager bedankte iedereen voor alle steun die hij de afgelopen week heeft mogen ontvangen, na de uitzending van #BOOS. Hij is blij dat hij er nu niet meer alleen voor staat. Het nummer ‘Samen zijn’ onderstreepte dat gevoel, uit volle borst meegezongen door alle aanwezigen.

De politie was zichtbaar en onzichtbaar aanwezig, maar hoefde niet op te treden. Na afloop verliet iedereen rustig en ordelijk het Raadhuisplein.

Dit bericht is 1935 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief