Archieven

Dit bericht is 967 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bibliotheek Krimpenerwaard houdt voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal, editie Krimpenerwaard. Taalvirtuozen kunnen zich op zaterdag 7 november, van 11.00 tot 13.00 uur, in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek meten met andere Krimpenerwaarders.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is sinds een paar jaar niet meer op televisie, maar op de radio. De publieke zender NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal.

Live vanuit de bibliotheek in Utrecht nemen twintig prominenten het 7 november op tegen twintig winnaars van de radio-spellingsquiz die deze zomer werd gehouden in de Taalstaat.

Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus de Bibliotheek Krimpenerwaard die voor de gelegenheid gebruikmaakt van de ruime (coronaveilige) theaterzaal van het Cultuurhuis. Er wordt een live-verbinding gemaakt met Utrecht.

De winnaar van vorig jaar, Annemarie Nobel, zal de jury voorzitten. De jury is benieuwd wie haar record van slechts zes fouten weet te evenaren of wellicht te verbeteren.

Na afloop van het dictee krijgen de deelnemers een lunch aangebonden, terwijl de jury zich over de gemaakte dictees buigt. Daarna volgen de uitslag en de prijsuitreiking.

Aanmelden kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Dit bericht is 967 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief