Archieven

Dit bericht is 1176 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente Krimpenerwaard heeft in de plaatsen Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek langdurige opvanglocaties gerealiseerd. Eind april zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne vanuit noodopvanglocatie De Meent, hier naar over gebracht. In een langdurige opvanglocatie kan een vluchteling meer zelfstandig leven.

Vluchtelingen die vanuit de veiligheidsregio aan onze gemeente worden toegewezen, worden ook direct in de langdurige opvanglocatie opgevangen. De derde langdurige opvanglocatie op het voormalige IJsbaan terrein in Lekkerkerk is inmiddels opgeleverd en kan in gebruik worden genomen.

Noodopvanglocatie De Meent sluit
Met de ingebruikname van de derde langdurige opvanglocatie, kan noodopvanglocatie De Meent de deuren sluiten. Dit gebeurt per 21 juni 2022. Wethouder Ria Boere zegt hierover: Noodopvanglocatie De Meent had een tijdelijk karakter, bedoeld om in de eerste opvang van vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen voorzien. De hulp van vrijwilligers om de noodopvanglocatie draaiende te houden was hard nodig. Mijn dank en waardering gaat dan ook uit naar hen die zich hiervoor hebben ingezet”.

240 vluchtelingen bij gastgezinnen
Naast de 140 plekken die de gemeente Krimpenerwaard aan Oekraïense vluchtelingen biedt, worden ook ruim 240 vluchtelingen door particuliere gastgezinnen opgevangen. “De gemeente Krimpenerwaard is haar inwoners zeer dankbaar voor het openstellen van hun huis. Het blijft bijzonder hoe onze inwoners zich belangeloos inzetten voor mensen die alles achter hebben moeten laten. Deze betrokkenheid maakt werkelijk verschil en wordt gewaardeerd”, aldus burgemeester Pauline Bouvy-Koene van de gemeente Krimpenerwaard.

De komende periode wordt noodopvanglocatie De Meent in Schoonhoven ontmanteld. Gebruikers zoals verenigingen kunnen daarna weer gebruik maken van de faciliteiten van De Meent. Zij zijn, net als omwonenden, per brief hierover geïnformeerd.

Zie ook: Wooneenheden geplaatst voor langdurige opvang in Lekkerkerk

Dit bericht is 1176 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief