Archieven

Dit bericht is 1033 keer gelezen

regenboogKRIMPEN A/D IJSSEL – Op voorstel van D66 komt er in Krimpen aan den IJssel een dialoogdag over het thema seksuele diversiteit. Een motie daartoe werd in de raadsvergadering van donderdagavond met algemene stemmen aangenomen.

Doel van de dialoogdag is om binnen een grote verscheidenheid aan opvattingen over thema’s als homoseksualiteit en genderdiversiteit, de verbinding te zoeken.

D66 diende de motie in samenspraak met de CDA-fractie in. Het voorstel was mede ondertekend door Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD, PvdA en Krimpens Belang. Bij de stemming schaarden ook de fracties van SGP en ChristenUnie zich achter de motie.

Fractievoorzitter Larry Köster is blij met de unanieme beslissing van de gemeenteraad. “Dat we ondanks grote verschillen in levensbeschouwing toch elkaar vinden in een dialoog over seksuele diversiteit laat zien dat Krimpen echt een inclusieve samenleving wil zijn. Na alle commotie over de Nashville verklaring wordt duidelijk dat we in Krimpen respectvol omgaan met elkaars vrijheden en de verbinding zoeken.”

Dit bericht is 1033 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief