Archieven

Dit bericht is 2289 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Ruim honderd jaar geleden is het begonnen als Christelijke Jonge Mannen Vereniging. Al snel kwamen er ook vrouwen bij. Vervolgens is daar is de Christelijke Jongeren Vereniging (CJV) uit voortgekomen. Later is de aansluiting gevonden bij het internationale YMCA. Regelmatig worden er door de YMCA/CJV Krimpen activiteiten georganiseerd. Binnenkort de opvoering van het blijspel ‘Die goeie ouwe tijd?’

“Wij zijn een organisatie die mensen wil verbinden”, zette Astrid van den Heuvel afgelopen zaterdagmiddag uiteen in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Het is vooral met elkaar en voor elkaar. Vanuit dat perspectief worden er activiteiten georganiseerd. In het verleden hadden we kinderclubs maar door een teruglopend ledenaantal is dit helaas gestopt. Zo waren we bijvoorbeeld ook actief op Koningsdag met kinderspelen. Maar ook dit hebben we noodgedwongen moeten stoppen door een tekort aan vrijwilligers.”

Onderkomen
“Het onderdak’ was jarenlang het eigen clubgebouw. Tegenwoordig wordt een een ruimte gehuurd vlakbij het Crimpenhof. “Het is een buurtkamer waar we ongeveer met vijftig mensen terecht kunnen, dus een prima ruimte”, maakt Astrid duidelijk. “Voorheen hadden we veel knutselspullen om op te slaan maar dat is nu niet meer nodig. Om te oefenen met de toneelgroep is het wat lastiger omdat je in dit gebouw geen spullen kan opslaan. We oefenen nu tweemaal week en moeten telkens de attributen weer meenemen en ergens opslaan.”

Eigen stuk
Het toneelstuk waar Astrid op doelt is het blijspel ‘Die goeie ouwe tijd?’ welke binnenkort opgevoerd wordt. Het stuk is geschreven door Bertha Welter die samen met Astrid naar de studio was gekomen. “Ieder jaar in februari of maart voeren we een toneelstuk op, inmiddels al zo’n 38 jaar”, aldus Welter. Zij heeft nu voor de zesde maal een eigen stuk geschreven. Deels uit nood geboren omdat er geen geschikt materiaal werd gevonden voor de relatief kleine toneelclub.

Positief
Het op te voeren stuk wordt een verwijzing naar vroeger tijden. We denken al snel dat toen alles beter was maar is dat ook wel zo? Bertha: “Het is vooral de bedoeling dat de mensen een vrolijke en gezellige avond hebben.” Beide dames zijn positief gestemd over het stuk wat komen gaat. Als het aantal vrijwilligers en leden van YMCA/ CJV Krimpen weer in de lift komt, dan kunnen in de toekomst meer activiteiten opgepakt worden.

Die goeie ouwe tijd?’ wordt opgevoerd op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari in kerkelijk centrum De Rank, Albert Schweitzerlaan 8 in Krimpen a/d IJssel. Aanvang op beide avonden is 20.00 uur.

 

Dit bericht is 2289 keer gelezen

Deel dit:
van tot
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief