Archieven

Dit bericht is 854 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Na de jubileumeditie in 2019 was het een jaar stil: vorig jaar kon de Nationale Zilverdag – jaarlijks op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven – niet georganiseerd worden in verband met de coronamaatregelen. Nu volgt opnieuw een bijzondere editie: op 24 mei vindt de Digitale Zilverdag 2021 plaats. Zo wordt dit jaar weer een podium gegeven aan vakmensen in het goud- en zilverambacht.

Wie ‘Schoonhoven’ zegt, zegt ‘Zilverstad’. Al eeuwenlang wordt het maken van sieraden, zilveren voorwerpen en zilverkunst geassocieerd met de stad Schoonhoven.

Jaarlijks bezoeken op Tweede Pinksterdag meer dan 20.000 mensen de Zilverdag en dus de Zilverstad. En daar zit precies de crux: de organisatie van de Zilverdag moet, tweemaal op rij, concluderen dat het niet haalbaar en veilig om zoveel bezoekers te ontvangen. Dit jaar is daarom een alternatief bedacht: een digitale editie.

In twee uur tijd, van 10.00 tot 12.00 uur op 24 mei, wordt de kijker meegenomen voor een digitale beleving van de Zilverdag. Zij kijken mee over de schouders van goud- en zilversmeden of juweliers van binnen én buiten de stad. Wat ligt er op de werkbank? Hoe zien de laatste collecties eruit? Het bekende ‘getik en gehamer’ komt naar de digitale bezoeker toe, die dat geluid ongetwijfeld gemist heeft. Natuurlijk worden ook beelden gemaakt in het Nederlands Zilvermuseum.

Oud-deelnemers zijn inmiddels uitgenodigd om zich aan te melden voor deze digitale Zilverdag. Deelname is mogelijk voor zowel in als buiten Schoonhoven gevestigde edelsmeden en juweliers. Maar, drukt de organisatie op het hart, deze digitale editie is zeker ook voor degenen die nooit eerder deelnamen aan de Nationale Zilverdag. Meer info op: Zilverdag.nl.

Dit bericht is 854 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief