Archieven

Dit bericht is 836 keer gelezen

Vlnr: Liesbeth Klip, Cor Habben Jansen, Jeannette Baljeu, Peter Breedveld, Marco Oudshoorn en Anne Ringsma (achter). (Foto: VVD Krimpenerwaard)

Vlnr: Liesbeth Klip, Cor Habben Jansen, Jeannette Baljeu, Peter Breedveld, Marco Oudshoorn en Anne Ringsma (achter). (Foto: VVD Krimpenerwaard)

LEKKERKERK – Een bewonersdelegatie van de Lekdijk in Lekkerkerk heeft donderdag gesproken met VVD-gedeputeerde Jeannette Baljeu van de provincie Zuid-Holland. De dijkbewoners maken zich zorgen over de gevolgen van het varend ontgassen; tijdens de vaart ontdoen binnenvaarttankers op de rivier hun tanks van ladingresten.
Baljeu was op uitnodiging van VVD-raadslid Marco Oudshoorn en Cor Habben Jansen, VVD-kandidaat voor het bestuur van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, naar Lekkerkerk gekomen.
Baljeu heeft zich in het verleden, als wethouder van Rotterdam, sterk gemaakt voor een verbod op het actief ontgassen van varende schepen. Tegenwoordig heeft zij zitting in het algemeen bestuur van de Rotterdamse milieudienst DCMR, ook vanuit die rol werkt zij mee.
De bewoners van de Lekdijk hebben zorgen over de luchtkwaliteit rondom de Lek, de gevaren voor de volksgezondheid en het gebrek aan controle. Baljeu bood aan om dit bij de milieudiensten aan te kaarten en in overleg te gaan met de minister om tot een landelijk verbod te komen. Ook gaat ze aandacht vragen voor meer ontluchtingsinstallaties voor schepen, zodat deze in de toekomst niet meer op de Lek hun schadelijke gassen laten ontsnappen.
Vanuit zijn rol als raadslid heeft Oudshoorn zich hierbij aangesloten en toegezegd ook met vragen hierover in de raad van Krimpenerwaard te komen.

Dit bericht is 836 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief