Archieven

Dit bericht is 817 keer gelezen

LOPIK – De gemeente Lopik vangt sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne vluchtelingen op. In het gebouw van de leegstaande basisschool De Zomergaard wonen sinds dit voorjaar circa 30 Oekraïners. Nu wordt het Dijkhuis in Jaarsveld geschikt gemaakt voor de opvang van drie gezinnen.

Het is de bedoeling dat het Dijkhuis in Jaarsveld op korte termijn gereed wordt gemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Lopik heeft hierover gesproken met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Voordat het Dijkhuis bewoonbaar is, is het noodzakelijk dat er een aantal technische aanpassingen wordt gedaan.

Met de aanpassingen, gericht op sanitair en keukens, worden drie wooneenheden ontwikkeld. Dit is geheel in lijn met de wens van de inwoners van Jaarsveld, zoals bleek uit de bewonersbijeenkomst die in juni heeft plaatsgevonden.

Nadat de technische aanpassingen door HDSR zijn uitgevoerd, staat de werkgroep ‘Lopik in actie voor Oekraïne’ klaar om de inrichting van de drie wooneenheden te realiseren. Net zoals zij dat ook heeft gedaan bij De Zomergaard.

Meer informatie
Voor meer informatie over Oekraïne kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rusland-en-oekraine Of kijk op de website van de gemeente Lopik: www.lopik.nl/oekraïne Meer informatie over de werkgroep ‘Lopik in actie voor Oekraïne vindt u op: www.lopik-oekraine.nl

Foto’s: Gemeente Lopik (Foto 1: Dijkhuis in Jaarsveld, Foto 2: Burgemeester Laurens de Graaf op bezoek bij Oekraïense vluchtelingen dit voorjaar)

Dit bericht is 817 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief