Archieven

Dit bericht is 835 keer gelezen

djklaanBERGAMBACHT – Bij wijze van proef sluit de gemeente Krimpenerwaard vanaf maandag 4 februari de Dijklaan in Bergambacht tijdelijk af voor doorgaand verkeer. Dit na klachten van buurtbewoners over een toename van sluipverkeer en een te hoge snelheid.

De tijdelijk afsluiting wordt aangebracht ter hoogte van de inrit naar de begraafplaats. De bereikbaarheid van de Dijklaan blijft gewaarborgd, al moet er wel vanaf bepaalde richtingen omgereden worden.

De tijdelijke maatregel heeft als doel om gemotoriseerd verkeer van de Dijklaan te weren. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik blijven maken van de weg.

Na de proefperiode van een maand zal de gemeente op basis van de resultaten een definitief besluit nemen.

Dit bericht is 835 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Dijklaan Bergambacht afgesloten voor sluipverkeer

  • Goede actie van de gemeente Krimpenerwaard! Nu doorpakken en ook de Breekade in Krimpen aan de Lek onder handen nemen! Dit is eveneens een (levensgevaarlijke) sluiproute tussen de Lekdijk en de provinciale weg. De Breekade is een uitermate smalle weg die, volledig onbegrijpelijk, van twee kanten in te rijden is met alle irritaties ten gevolge. Regelmatig zijn er ruzies tussen automobilisten die weigeren opzij te gaan voor een tegenligger. Bovendien word er, ondanks de borden, veel te snel gereden en is ook het verbodsbord voor vrachtwagens schijnbaar niet voor iedereen duidelijk. Er ligt geen voetpad op de Breekade wat betekent dat de bewoners aan de Breekade ook afhankelijk zijn van het weggedeelte. Dit levert soms levensgevaarlijke situaties op in combinatie met aanstormend verkeer. Ik weet dat de gemeente Krimpenerwaard al sinds lange tijd op de hoogte is van de problemen op de Breekade maar schijnbaar moet er in deze eerst iets ernstigs gebeuren alvorens er hier actie word ondernomen. Als het in Bergambacht kan moet het ook zeker kunnen in Krimpen aan de Lek!

  • De bewoners van de Bovenberg in Bergambacht vragen ook al jaren om sluipverkeer onmogelijk te maken tussen Polsbroek/Schoonhoven en Bergambacht.
    Dit vooral omdat de laatste jaren heel veel schoolkinderen op de fiets naar school gaan en de weg echt te smal is voor zóveel verkeer.
    Een controle op de snelheid van landbouw verkeer zou ook vruchten afwerpen, want de bestuurders van tractoren denken dat ze óók 60km/uur mogen rijden !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief