Archieven

Dit bericht is 494 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Dijkbewaking gaan vanaf 28 juli tot en met 31 juli kades controleren op scheuren, verzakkingen of andere schades. Reden hiervoor is de droge periode.

“Het is al even droog en het lijkt erop dat er de komende tijd niet voldoende regen valt om de droogte op te lossen”, laat het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard weten. De grond droogt steeds verder uit en hierdoor kan er schade ontstaan aan kades. Dat wil het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard voorkomen.

Het hoogheemraadschap: “Onze inspecteurs lopen de belangrijkste schades na en geven via een app door wat ze allemaal zien. Als de dijkwachten iets aantreffen dat risicovol is, bellen ze ons meteen. Dan kunnen medewerkers van het hoogheemraadschap meteen gaan kijken en tijdig repareren als dat nodig is.”

‘Op tijd’
Doordat dijkwachten en inspecteurs de kades controleren als het langere tijd droog is, worden schades op tijd gezien. Als er een schade is gezien, bijvoorbeeld een scheur, een verzakking of graafwerk van dieren, kunnen dijkwachten of medewerkers van het hoogheemraadschap die extra in de gaten houden. Als het nodig is, worden schades meteen gerepareerd. “Op die manier blijft het veilig”, aldus het hoogheemraadschap.

Daarnaast wordt er sinds afgelopen maandag door het hoogheemraadschap een andere aanvaarroute ingezet om de dreigende verzilting van water in West-Nederland tegen te gaan. Daarmee wordt in het gebied van het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zoetwater uit de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal gepompt en naar het westen van Nederland gevoerd.

Dit bericht is 494 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief