Archieven

Dit bericht is 665 keer gelezen

dilettantKRIMPEN A/D LEK – De Nederlek derby tussen Dilettant en Lekkerkerk kende geen winnaar. Het treffen aan de Tiendweg in Krimpen aan de Lek eindigde zaterdagmiddag in 1-1.

Altijd zit er extra spanning op deze wedstrijd en ook dit keer was dat het geval. Het leidde tot een spannende wedstrijd, maar het niveau was deze keer beneden de maat. Als excuus mag de harde wind worden aangevoerd en ook het veld was door de vele regenval glad. Maar de aanwezige toeschouwers hadden op voetbal van een hoger niveau gerekend.

Lekkerkerk ging fel uit de startblokken en had met dat initiatief al direct bijna succes. Het bleef in de beginfase de overhand houden, maar ook Dilettant kreeg kansjes. Een vrije trap van Jesper van den Adel was net te hoog voor Remco Mulders en een schot van dezelfde speler werd door de keeper van Lekkerkerk met de voeten gestopt. Het was veelal een strijd op het middenveld met weliswaar veel corners voor beide partijen, maar echt gevaarlijk werden die niet.

Na rust een heel ander voetbal. Dilettant had iets meer windvoordeel en Lekkerkerk trok zich terug en probeerde met lange ballen de voorwaartsen in stelling te brengen. Dilettant kreeg via Sven Schilders een goede kans, maar alleen voor de keeper werd het geen goal en ook de rebound was een prooi voor de keeper van Lekkerkerk.

In minuut 54 was er een corner voor Lekkerkerk en via de kluts werd die in de goal gewerkt door Alex Velsink. In de minuten daarna kregen de bezoekers via uitvallen wat kleine mogelijkheden, maar die werden niet benut.

Dilettant kreeg ook goede mogelijkheden en vooral door de lucht. Kopballen van Jesper van den Adel werden gestopt of belandden naast het doel. Ook Max Rikkelman kopte uit een corner van Sven Schilders hard naast. Het bleef echter oppassen voor Dilettant, want de counters van Lekkerkerk bleven dreigend. In de 72ste minuut was het echter weer gelijk. Een voorzet van Jesper van den Adel werd door broer Marnix goed ingekopt en daarna bleef Dilettant aandringen.

Marnix van den Adel kreeg nog een kans middels een vrije trap, maar die ging hard naast. In de laatste minuut was er nog een vrije trap voor Lekkerkerk. Daarbij kwam Dilettant goed weg want onhoudbaar voor de keeper ging de bal via de bovenkant van de lat over het doel.

Dit bericht is 665 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief