Archieven

Dit bericht is 1493 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant ging zaterdagmiddag in Rotterdam-Zuid met 2-0 onderuit tegen YVV De Zwervers.

Al in de eerste minuut was treuzelen rond het strafschopgebied in de achterhoede van Dilettant de oorzaak van de 1-0. Toen in minuut 23 iets verder van het doel Dilettant bewees niets te hebben geleerd en dezelfde fout werd begaan was het heel gemakkelijk 2-0. Niet omdat YVV De Zwervers een geweldig spelletje voetbal op het kunstgras legde, maar het toonde veel meer inzet dan Dilettant.

De wil om te winnen was veel meer aanwezig en het voetbal speelde zich daardoor voornamelijk op de helft van Dilettant af. Nadrukkelijk was dit keer gekozen voor een 4-4-2 opstelling, maar daar kwam weinig van terecht omdat er slordig werd gevoetbald door de bezoekers uit Krimpen aan de Lek en het niet lukte de bal wat langer in de ploeg te houden en een fatsoenlijke aanval op te zetten.

De Zwervers daarentegen schepte zich wel kansen en de wederom goed keepende Ian Hendriks hield Dilettant op de been. Machteloos was hij in minuut 35 op een harde lob, maar gelukkig voor Dilettant eindigde die bal op de lat. Daarna lukte het Dilettant wat meer te gaan aanvallen en dat leverde wel corners op, maar die hadden geen resultaat.

Na rust speelde Dilettant beter en het dreef De Zwervers terug op eigen helft. Maar het lukte niet om echt gevaar te stichten en Dilettant moest waakzaam blijven bij de sporadische tegenaanvallen. Maar vrijwel de gehele tweede helft domineerde Dilettant al speelde het slordig en ook ditmaal was de balaanname niet vast. Het offensief leverde corners op en wat kleine kansen, maar echt grote mogelijkheden deden zich niet voor. Tot een paar minuten voor tijd een vrije trap werd binnengekopt. Maar daarbij had de scheidsrechter een overtreding gezien en werd de goal afgekeurd.

De tweede helft maakte duidelijk dat Dilettant niet onder hoeft te doen voor De Zwervers, dat echter op basis van mentaliteit verdiend de drie punten in huis hield. Een wijze les voor de komende week wanneer een ploeg zonder punten naar Krimpen aan de Lek komt.

Dit bericht is 1493 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief