Archieven

Dit bericht is 805 keer gelezen

dilettantKRIMPEN A/D LEK – Dilettant zette een goede prestatie neer afgelopen zaterdag tegen het al zes wedstrijden achtereen winnende IJVV De Zwervers.

Zeker in de beginfase was het een gelijkopgaande strijd met grote en kleine kansen over en weer. Al snel moest Dilettantgoalie Jeroen Bosman redding brengen bij een kopbal uit een corner en aan de andere kant had Remco Mulders een goede kopkans, maar helaas voor Dilettant ging de bal naast.

In minuut 17 echter liet Marnix van den Adel een hard schot los dat door de keeper naast de goal werd getikt. Vanaf de achterlijn kon Jesper van den Adel de bal terugkoppen en was Remco Mulders er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Dilettant bleef daarna licht domineren en kreeg kansjes, maar het slaagde er niet in de marge te vergroten. Een mooi uitgevoerde tegenaanval in minuut 30 leverde daarentegen de 1-1 op. Een goede goal via een snel uitgevoerde aanval op het kunstgras.

De gasten uit Krimpen aan de Lek namen het heft weer in handen en hadden al snel weer succes via Remco Mulders. Een steekbal van Jesper van den Adel pikte hij goed op, omspeelde de uitgelopen keeper en lepelde de bal in het lege doel. Ook deze voorsprong leek niet lang stand te houden, want twee minuten later werd vanuit een corner de bal tegen de handen van een Dilettant-verdediger gekopt en dat leverde IJVV De Zwervers een penalty op. De goed ingeschoten bal werd door Jeroen Bosman uit het doel geranseld en zo bleef Dilettant op voorsprong. In de laatste tellen voor rust was er nog een goede mogelijkheid voor Remco Mulders, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet in de goal.

Na rust vooralsnog hetzelfde spelbeeld met kansen voor beide partijen, maar de goalies waren op hun post of de kansen werden jammerlijk gemist. Een strak genomen corner van Jesper van den Adel werd van de lijn gehaald en aan de andere kant ging een ziedend schot van IJVV De Zwervers hard naast.

Langzaam maar zeker ging Dilettant in een overwinning geloven en deed dat door zich wat meer te laten inzakken. Daarmee had het succes, want het lukte IJVV De Zwervers niet echt grote kansen te creëren. Daarom was het jammer dat er tweemaal werd gescoord uit dode spelmomenten. In minuut 75 een vrije trap links voor de goal en die bal werd bij de tweede paal goed tegendraads tot 2-2 gepromoveerd. Zes minuten later was er een te gemakkelijk gegeven vrije trap rand 16 en die werd hard langs de muur in de uiterste hoek gedeponeerd 3-2.

Het pleit voor Dilettant dat het er niet bij liet zitten. Het zocht de aanval en in minuut 93 gaf Marnix van den Adel een goede voorzet op broer Jesper. Die stond geheel vrij en kon de voorzet met het hoofd tot een verdiende 3-3 bewerkstelligen.

Dit bericht is 805 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief