Archieven

Dit bericht is 1369 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant verloor zaterdag met duidelijke cijfers van Groote Lindt: 3-0. In feite duurde de wedstrijd in Zwijndrecht slechts acht minuten en wel van de twaalfde tot en met negentiende minuut.

In de beginfase waren de ploegen goed tegen elkaar opgewassen zonder dat beide doelen in gevaar kwamen. In minuut twaalf echter kon de rechtsbuiten van Groote Lindt geheel vrijstaand de bal voor de goal slingeren. Met drie verdedigers in de buurt werd de bal goed ingeschoten en leidde Groote Lindt.

Drie minuten later weer een voorzet vanaf rechts en ditmaal vanaf de zijlijn heel laag. Geen verdediger van Dilettant was bij machte de bal te onderscheppen en weer lag de bal in het doel van Dilettant. Vier minuten later een aanval over links en na de voorzet was er wat heen en weer getik, mat uiteindelijk een uithaal voor de 3-0.

Het is heel ongelukkig de manier waarop Dilettant de goals steeds weer te gemakkelijk moet incasseren. Het ingrijpen is gewoonweg niet fel genoeg en deze wedstrijd was in feite gespeeld na de 3-0. Groote Lindt had veelvuldig balbezit en door veel beweging was er steeds een speler vrij aan te spelen.

Dilettant kon daar weinig tegenoverstellen en het lukte voor rust niet het doel van Groote Lindt onder druk te zetten. De voorwaartsen konden de bal niet lang in bezit houden en zo freewheelde Groote Lindt naar het rustsignaal.

Na rust in ieder geval een agressiever Dilettant en het zocht de aanval. De echte overtuiging ontbrak echter en het bleef oppassen voor gevaarlijke counters. Maar zoals bijna iedere wedstrijd was goalie Ian Hendriks een aantal keren de redder. De corners, die Dilettant forceerde, leverden geen resultaat op en op enig moment verliest men het geloof in een resultaat. Dat gaf Groote Lindt de gelegenheid wat meer de aanval te zoeken en Dilettant had geluk toen een kopbal op de paal belandde.

Aan de andere kant ging Jimmy Koning goed door en zijn pass werd door Davey Mulder tegen de lat geschoten. Even daarna nog een vrije trap op twintig meter van de goal van Groote Lindt. De meegereisde supporters verwachtten een enorme knal op de goal. Maar tekenend voor deze wedstrijd ging het schot laag langs de muur en zo’n tien meter naast het doel. “Hopelijk komt er de volgende wedstrijden wat meer beleving en verdedigend moet het zeker beter”, aldus clubwatcher Arie van Krimpen.

Dit bericht is 1369 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief