Archieven

Dit bericht is 1001 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – ‘s-Gravendeel en Dilettant maakten er zaterdagmiddag een spektakelstuk van. De punten werden met 4-4 eerlijk verdeeld. Dilettant toonde karakter. De bezoekers slaagden er met veel inzet in een 4-1 achterstand weg te poetsen.

In de beginfase waren beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen. Nadat in de opening de keeper van ‘s-Gravendeel een schot van Sven Schilders losliet was er bijna een kans voor Remco Mulders, maar die miste de bal maar net.

Een vrije trap van Robin Segers vanaf de rand strafschopgebied ging hard over en direct erna een kopkans van dichtbij voor ‘s-Gravendeel. Treuzelen in minuut veertein in de achterhoede van Dilettant leidde de 1-0 in. De thuisclub profiteerde slim van de missers met een rommelgoal.

Vrijwel direct erna een aanval over links van Dilettant via Robin Segers. Zijn voorzet werd door Sven Schilders knap gecontroleerd en beheerst schoot hij de 1-1 binnen.

Daarna nam ’s-Gravendeel meer en meer het initiatief. Dat kon het doen omdat de bezoekers uit Krimpen aan de Lek in feite met twee spelers het middenveld wilde bezetten doordat er bijna constant vier spelers in de voorhoede speelden. Voor de alom aanwezige en goed spelende Colin den Otter is dat absoluut niet te belopen. Dat gaf ‘s-Gravendeel de kans gemakkelijk het doel van Dilettant te bereiken. In de twintigste minuut leverde dat al de 2-1 op en in de fase daarna had ‘s-Gravendeel een flink aantal kansen om de score verder uit te breiden dan de 3-1, die het in minuut veertig kon laten noteren. Ook nu weer was het de goed keepende Ian Hendriks, die Dilettant behoedde voor een grotere achterstand.

Na rust ging het aanvankelijk niet veel beter bij Dilettant. Een corner verwacht je voor het doel van ‘s-Gravendeel, maar hij belandde bij de eigen keeper. Toen in minuut 53 ‘s-Gravendeel middels een harde schuiver de 4-1 liet aantekenen, gaf niemand nog iets voor de kansen van Dilettant. De spelers dachten daar anders over en probeerden de stand een beter aanzien te geven.

Een corner in tweeën leverde een voorzet van Marnix van den Adel op. Remco Mulders kon er zijn hoofd tegenaan zetten en het was 4-2 in de 63ste minuut. Dilettant geloofde er weer in een ‘s-Gravendeel vergat te blijven voetballen. Heel irritant tijdrekken, tweede bal in het veld gooien waren voorbeelden hoe je jezelf de das om kan doen. Dilettant bleef aanzetten en al in minuut 67 scoorde het de 4-3. Een voorzet van Sven Schilders werd door Robin Segers binnengekopt en was er nog ruim een kwartier te spelen.

‘s-Gravendeel kreeg middels de aanvoerder een goede kopkans van dichtbij en Sven Schilders zag een harde schuiver via een ‘s-Gravendeelbeen net naast gaan. Dilettant leek te moeten berusten in de zoveelste nederlaag, maar het bleef komen. In blessuretijd was er veel druk op de goal van de thuisclub en in een mêlee van spelers kwam de bal bij Jesper van den Adel. Van dichtbij kon hij de 4-4 binnentikken en zo nam Dilettant een punt mee naar Krimpen aan de Lek.

Als volgende week het karakter van na rust wordt meegenomen in de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam, dan is er terechte hoop op een goed resultaat.

Dit bericht is 1001 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief