Archieven

Dit bericht is 1242 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Teveel noodgedwongen wisselingen in de opstelling waren er mede de oorzaak van dat Dilettant zaterdagmiddag zijn meerdere moest erkennen in het Dordtse DFC.

Teveel spelers met hele en halve blessures speelden de wedstrijd al dan niet geheel en dat leverde geen goed voetbal op. Aan de andere kant speelde DFC een prima wedstrijd met technisch vaardige spelers, die elkaar goed konden vinden en vrijwel altijd een speler vrij hadden staan. Het nam direct het initiatief en had al in minuut zes succes toen een lage harde voorzet van dichtbij werd binnengetikt.

Dilettant probeerde de bakens te verzetten, maar slaagde er niet in het de verdediging van DFC moeilijk te maken. Vanuit een corner was er een kleine mogelijkheid voor Jesper van den Adel en direct daarna ging een hard schot van DFC hard voorlangs. Toch rond minuut dertig twee mogelijkheden voor Dilettant via weer Jesper van den Adel, wiens inzet goed werd gestopt en even later zag Sven Schilders zijn lob over de uitlopende keeper gaan. Helaas voor hem belandde de bal op de bovenkant van het doelnet. Direct erna scoorde DFC wel via een snelle aanval en van dichtbij verdween de schuiver onder de uitlopende keeper Ian Hendriks in het Dilettantdoel.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Dilettant was heel slordig in de passing en teveel werd, al dan niet noodgedwongen, de lange bal gehanteerd. Heel slordig kwam de 0-3 tot stand omdat bij een harde uittrap van de goalie van DFC vier Dilettantverdedigers met hand in de lucht stonden wegens vermeend buitenspel. Alleen de vlaggenist stak zijn vlag niet op en het was voor DFC een koud kunstje om de goal te maken.

Dilettant drong daarna wel aan en kreeg kansen vanwege een flink aantal vrije trappen rond het strafschopgebied. Maar de goalie van DFC was steeds op zijn post of de ballen kwamen niet op de goal. De ingevallen Remco Mulders kreeg nog een goede kans, maar ook zijn schot ging hard naast en ook zijn poging in de rebound na een vrije trap ging hoog over.

“Het lukte Dilettant deze middag niet, mede door het hele lage tempo dat van tijd tot tijd werd gehanteerd”, laat clubwatcher Arie van Krimpen weten “De twee eerdere wedstrijden hebben echter bewezen, dat Dilettant beter kan en dat zal vanaf komend weekend zeker nodig zijn.”

Dit bericht is 1242 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief