Archieven

Dit bericht is 846 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Zo vroeg in het seizoen mag je het geen driepuntenwedstrijd noemen, maar Dilettant heeft een belangrijke overwinning geboekt in en tegen Dubbeldam. Het duel in Dordtse wijk eindigde in 2-3.

Dilettant speelde een ander spelletje met Marnix van den Adel meer naar voren en Colin den Otter als ‘cleaner’ achterin het middenveld.

Na het rommelig begin met veel gepraat van de 23 aanwezigen op het veld kwam de wedstrijd op gang met een kans voor Dubbeldam. Dilettant nam echter het initiatief snel over en een fraaie pass van Jay Paaimans op de voluit gaande Jimmy Koning betekende de 0-1. FRaai werd de keeper in minuut 16 in de rechterhoek gepasseerd. Dat gaf Dilettant een ‘boost’ en enkele minuten later soleerde Colin den Otter naar de 0-2 met een schuiver in de uiterste rechterhoek.

Dilettant leek op rozen te zitten, maar knullig verdedigen leverde in de achtiende minuut al de 1-2 op. Volkomen onnodig deze eerste goal van Dubbeldam deze competitie. Daarna waren er kansen kansjes voor beide partijen met een mooi schot van Jay Paaimans en later een lange bal van Rutger Esmeijer, die door Marnix van den Adel buitenkant paal werd getikt. Dubbeldam wilde wel en kon niet tot de rust en Dilettant consolideerde.

Na rust een agressiever Dubbeldam en Dilettant werd teruggedrongen en bleef met hangen en wurgen overeind. Ian Hendriks redde de bezoekers uit Krimpen aan de Lek met een paar prachtige reddingen. Veel misbaar bij Dubbeldam in woord en daad bij een vermeende handsbal van Dilettant, maar de scheidsrechter bleef ‘op afstand’ koel onder de protesten.

Slordig en nonchalant balverlies zorgde voor de 2-2 van Dubbeldam en daarna was het oppassen geblazen voor Dilettant. Het niet imponerende Dubbeldam had het initiatief, maar slaagde er niet in dat in doelpunten om te zetten. Jammer voor die ploeg is dat het op meerdere momenten op het gemene af speelt zodra de bal bij een tegenspeler weg is.

Dilettant bleef overeind en vooral de weer zwoegende Colin den Otter was van grote waarde voor de ploeg. Van tijd tot kwam Dilettant eruit en dat leverde in minuut 87 een vrije trap op rechts van de goal. Na enige discussie werd die genomen door Michel Vredenborg. Gewoonlijk gaan die ballen hoog naar de tweede paal, maar nu ging de bal hard over de grond rechtstreeks in de goal. Kort daarna kon Jesper van den Adel allen richting keeper van Dubbeldam, maar hij schoot hard over.

Nog even spannend omdat Dubbeldam een vrije trap kreeg in de laatste minuut, maar dit keer ging die via de muur over de zijlijn. Drie belangrijke punten neemt Dilettant mee naar huis en komende zaterdag de derby tegen Schoonhoven.

Dit bericht is 846 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief