Archieven

Dit bericht is 1160 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant heeft ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen verloren. De Krimpenaren gingen zaterdagmiddag met 0-2 onderuit tegen VVAC.

Belangrijke factor was de derde minuut. Een vrije trap van VVAC van zo’n twintig meter verdween in de rechterbenedenhoek en liep Dilettant achter de feiten aan.

VVAC was de eerste twintig minuten oppermachtig door een goed positiespel en het kon gemakkelijk steeds de vrije man vinden. Technisch vaardige spelers vonden elkaar gemakkelijk en in de negentiende minuut was het weer raak. Een snelle aanval over rechts werd knap afgerond en leek de wedstrijd beslist. Maar Dilettant richtte zich op en kwam beter in zijn spel, maar was vooralsnog onmachtig het doel van de bezoekers uit Ottoland te bereiken. De twee voorhoedespelers werkten keihard, maar stonden steeds tegen een meerderheid aan verdedigers. Aan de andere kant waren het Ian Hendriks en Rutger Esmeijer, die een grotere achterstand voorkwamen.

Na rust tapte Dilettant uit een ander vaatje en was het gelijkwaardig aan VVAC. Weliswaar werd heel veel de lange bal gebruikt, maar er werd strijd geleverd en er kwamen kansen. Veelal uit corners, die werden geforceerd. Kopkansen waren er, maar de goalie van VVAC was op zijn post.

Dilettant versaagde niet en VVAC kreeg het moeilijker. Dat blijkt uit het feit dat het twee gele kaarten ontving vanwege opzichtig tijdrekken. Jay Paaimans was dichtbij een goal en Marnix van den Adel van dichtbij met het hoofd, maar ket lukte niet de aansluittreffer te forceren. Jesper van den Adel schoot heel hard over en aan de andere kant waren de uitvallen van VVAC gevaarlijk. De voorwaartsen vinden elkaar gemakkelijk en de Dilettantverdediging had het moeilijk, maar bleef overeind.

VVAC ging met de punten richting de Alblasserwaard en Dilettant kan moed putten uit de tweede helft. Komende zaterdag uit naar Dubbeldam met tussendoor een uitbeurt bij NOC Kralingen.

Dit bericht is 1160 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief