Archieven

Dit bericht is 1351 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant won zaterdagmiddag met flinke cijfers van FC IJsselmonde. Het duel in Krimpen aan de Lek eindigde in 5-1.

In de beginfase van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Dilettant de wedstrijd met fikse cijfers zou winnen. Integendeel, het was FC IJsselmonde dat met meer strijd aan de wedstrijd begon.

Al in de derde minuut werd Dilettantgoalie Ian Hendriks omspeelt, maar de aanvaller van FC IJsselmonde kwam verkeerd uit en het werd geen goal. Vier minuten later wel toen er werd geblunderd in de Dilettant-defensie. Heel gemakkelijk kon FC IJsselmonde van dichtbij scoren.

Dilettant moest in de achtervolging en dat ging met horten en stoten. Er zat weinig lijn in het spel en de aansluiting richting de voorwaartsen liet te wensen over. Toch was er succes toen na een aanval over veel schijven de bal bij Jesper van den Adel belandde. Zijn voorzet werd door Lennart van der Linden ‘op de pantoffel’ genomen en keihard binnengeschoten.

Daarna was het een gelijke strijd met weinig kansen over en weer. De bezoekers uit Rotterdam-Zuid raakten nog de lat en een goed genomen vrije trap werd door Ian Hendriks over de lat getikt. In minuut 42 was het raak voor Dilettant door een goal van Josias Nussy. Hij nam in de rebound na een corner van Dilettant buiten de 16 de bal goed aan en haalde hard uit. Even later had Jimmy Koning de wedstrijd kunnen beslissen, maar zijn schot ging hoog over.

Na rust speelde Dilettant wat gedrevener en zette FC IJsselmonde meer onder druk. Het leverde corners op en wat vrije trappen, maar echt dichtbij de goal kwam Dilettant niet.

Het was een lange uittrap van Ian Hendriks ver op de helft van FC IJsselmonde waar Remco Mulders voluit achteraan ging. Sneller dan de verdedigers stond hij voor de goalie van FC IJsselmonde en liet deze kansloos.

Dilettant bleef daarna domineren, maar het lukte niet de kansen te verzilveren. In minuut 76 ontfutselde Josias Nussy een treuzelende verdediger de bal en kon alleen richting het doel van IJsselmonde. Hij liet de keeper kansloos en tekende de 4-1 aan.

Even later een splijtende pass van Jesper van den Adel op de sprintende Colin den Otter. Ook hij kwam alleen voor de keeper en liet deze wederom kansloos 5-1. Daarna had Jimmy Koning de 6-1 op de schoen, maar weer knalde hij de bal hard over het doel. Een na rust fanatieker Dilettant behaalde een verdiende overwinning.

Dit bericht is 1351 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief