Archieven

Dit bericht is 559 keer gelezen

voetbalKRIMPEN A/D LEK – Dilettant pakte zaterdagmiddag in Rotterdam de volle buit tegen Excelsior R, maar gemakkelijk ging dat bepaald niet. Het speelde slordig en zeker na rust was het niet goed wat de Krimpenaren op de mat legden.

Dilettant begon vrij fel aan de wedstrijd en was in het begin veel sterker dan Excelsior. Dat slaagde er niet in onder de druk uit te komen en moest alleen verdedigen. De eerste grote kans voor Dilettant was in minuut 13 voor Sven Schilders, die een goede voorzet van Robin Segers van dichtbij niet kon verzilveren. Even later haalde Lennart van der Linden uit met links en zijn schot ging net naast.

Dilettant bleef aandringen, maar echt kansen kon het moeilijk creëren. Tot de 30ste minuut, want het was Stefan de Kok die een voorzet van Sven Schilders vanaf de rand strafschopgebied hard binnenschoot.

Even later schoot Robin Segers een vrije trap in de verste bovenhoek en leek de wedstrijd beslist. Daarna waren er nog mogelijkheden voor Robin Segers en Sven Schilders via respectievelijk een hard schot over en een lob, die misging.

Excelsior stelde daar weinig tegenover, maar dat veranderde na rust totaal. Dilettant ging wat terug en Excelsior werd veel agressiever. Het had daarmee al snel succes, want een mooie vrije trap werd tegendraads ingekopt en plotseling was het een spannende wedstrijd. Dilettant slaagde er niet in om een goede combinatie op de mat te leggen en Excelsior speelde met veel overtuiging. Dat beloonde zichzelf met een tweede goal en die was identiek aan de eerste. Een vrije trap links voor het doel en dit keer na een scrimmage werd de bal binnengetikt.

Zo langzamerhand gaan de meegereisde supporters zich afvragen wanneer Dilettant geen tegengoals krijgt te verwerken. Maar toch slaagde Dilettant erin onder de druk uit te komen en aan te vallen. Via één van die aanvallen kwam de bal in minuut 83 bij Sven Schilders. Geheel vrijstaand krulde hij de bal over de keeper in de uiterste hoek en zo stond Dilettant weer op voorsprong. Excelsior bleef erin geloven en knalde een bal van dichtbij keihard over. In de voorlaatste minuut was er een enorme mispeer in de Dilettant verdediging en stond Excelsior alleen voor de keeper. Met een katachtige beweging kon Jeremy Verhagen de gelijkmaker voorkomen en ging Dilettant met de overwinning naar huis.

Dit bericht is 559 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief