Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 685 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Dilettant heeft drie belangrijke punten meegenomen naar Krimpen aan de Lek na het bezoek bij FC Perkouw. Het duel in Berkenwoude eindigde in 2-3.

Gemakkelijk was het niet tegen de altijd tot het einde knokkende thuisploeg. Lange tijd was de wedstrijd in evenwicht en lukte het geen van de ploegen een overwicht op te bouwen. Kleine kansen waren er voor beide teams, maar echt gevaarlijk werd het in de beginfase zeker niet. De eerste goal ontstond uit een hard genomen lage vrije trap van Michel Vredenborg, die via een mêlee aan spelers door Joey van Bussel werd binnengetikt: 0-1.

Het antwoord van FC Perkouw kwam snel via een corner, maar de scherpe inzet werd gepareerd door Ian Hendriks. Daarna weer spel op het middenveld en ook de gelijkmaker ontstond uit een vrije trap. Van zo’n twintig meter schoot Ruben de Vries de bal hard in de bovenhoek en was de stand gelijk. Beide ploegen werkten hard een goal een kans te creëren, maar tot de rust bleef het 1-1.

Na rust was er direct een kopkans voor FC Perkouw, maar van dichtbij ging de bal hard naast. Twee minuten later was het raak voor Dilettant want een voorzet van links werd door Lennart van der Linden hard en laag ingeschoten. Daarna was het de beurt aan FC Perkouw middels een vrije trap, die door Ian Hendriks goed werd gepareerd en een vrije trap eindigde op de lat.

De strijd werd wat grimmiger en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt handelend op te treden. Een vrije trap van Dilettant eindigde in het zijnet en daarna was het in minuut zevetig raak voor FC Perkouw. Een mooie voorzet van rechts werd door opnieuw Ruben de Vries keurig ingekopt en was de stand weer gelijk.

Daarna toch weer Dilettant dat het initiatief zocht en het kreeg wat vrije trappen, maar die leverden niets op. In minuut 83 was het toch raak voor de gasten middels een corner van Jay Paaimans. Zijn verre corner belandde voorbij de tweede paal bij Lennart van der Linden, die keihard binnenkopte.

Daarna bleef het spannen want FC Perkouw probeerde alles om alsnog een punt binnen te slepen. Het lukte echter niet en zodoende was Dilettant drie punten rijker in een meer spannende dan kwalitatief goede wedstrijd.

Dit bericht is 685 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief