Archieven

Dit bericht is 6147 keer gelezen

In juli kreeg Dilia Blok, ex-wethouder Bergambacht en de Gemeente Krimpenerwaard, veel last van haar longen en er werd gedacht aan een longontsteking. Haar gezondheid liet haar meer en meer in de steek. Ze was misselijk en kon nauwelijks nog werken. Als ze niet thuis was voelde ze minder. Haar situatie verslechterde steeds verder en ze belandde zelfs op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Na diverse controles mocht ze weer naar huis maar de klachten bleven. Ze bracht opnieuw een bezoek aan de huisarts met als resultaat dat het koolmonoxidegehalte in haar bloed veel te hoog was. Dat was eerder nog niet opgevallen.

Het bleef gissen wat de oorzaak kon zijn, totdat het alarm van de koolmonoxidemelder in haar huis afging. Toen vielen er plotseling een aantal puzzelstukjes in elkaar. De opgetrommelde loodgieter constateerde een euvel aan de cv-ketel en repareerde dit en de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Inmiddels voelt ze zich weer als vanouds en werkt ze weer normaal.

We weten allemaal dat koolmonoxide een sluipmoordenaar is, maar handelen daar lang niet altijd naar. In veel huishoudens ontbreekt zo’n melder en het verhaal van Dilia toont aan hoe belangrijk het is om een melder in huis te hebben. Elk jaar overlijden in ons land vijf tot tien mensen door koolmonoxide vergiftiging en nog eens honderden mensen belanden in het ziekenhuis. 

Dit bericht is 6147 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief