Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 3738 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Voor veel jongeren is het fijn dat binnenkort de discotheken weer opengaan. De deuren van dansgelegenheid ‘Seasons’ blijven echter  gesloten. De huidige uitbaters hebben het gebouw verkocht. Op de locatie aan de Opweg komen op termijn nieuwe appartementen.

Als een bom sloeg het bericht van sluiting afgelopen week in. “Het is superjammer dat we moeten stoppen, zeker voor de jeugd”, vertelt Yvonne Boerboom (50). “Om grote schulden door corona te voorkomen, is besloten om het pand te verkopen.” Samen met haar man Alex en twee kinderen hebben ze afgelopen jaren hun ziel en zaligheid in de dansclub gelegd. “We hebben hard gewerkt maar ontzettend veel lol beleefd. Geweldig om elke avond met de jeugd een feestje te bouwen.”

Optredens
In 2016 zijn Yvonne en Alex eigenaar geworden van het pand en zetten de zaak voort onder de naam ‘Seasons 2.0’. Boerboom: “Er dreigde een verder verschraling van uitgaansgelegenheden voor de jeugd. Op aangeven van mijn zoon hebben we de stap genomen om het te kopen. Gestart zonder horeca-ervaring dus een echte sprong in het diepe.” Door hun enthousiasme en doorzettingsvermogen hebben ze het bedrijf tot het laatst toe succesvol weten te runnen. Niet in de laatste plaats doordat er regelmatig bekende artiesten, rappers en dj’s optraden.

Creatief
Anderhalf jaar geleden kwam de onvermijdelijke sluiting door corona. Het kwam Yvonne in eerste instantie onwerkelijk over. “De ene zaterdag was het volop feest met meer dan driehonderd bezoekers, een week later waren we dicht. De eerste week genoten we van het mooie weer en waren er redelijk gelaten onder.” Boerboom benadrukt dat ze zeker begrip had voor de situatie. “Ik heb in mijn nabije omgeving gezien hoe ziek je ervan kunt worden.” Al vrij snel voelde ze aan dat deze situatie lang zou gaan duren. “Het maakt je wel creatief zoals de online bingo die we hebben georganiseerd. Een ongekend succes.”

Appartementen
Uiteindelijk is vorig jaar november de knoop doorgehakt om te stoppen. Het pand is onlangs verkocht aan een bouwbedrijf. Op termijn zal dit bedrijf het gebouw platgooien om ruimte te maken voor appartementen. Yvonne geeft aan dat deze ontwikkeling niet ongunstig is in de bestemmingsplannen van de gemeente Krimpenerwaard. Seasons grenst aan de Spoorstraat waar de komende jaren volop gebouwd wordt. Een disco met mogelijk overlast door jongeren past niet in het gewenste plaatje.

Dansen met Jansen
De laatste stuiptrekking waarop de eigenaren met genoegen terugdenken, is de korte (her)opening van een paar maanden geleden. Het bekende ‘Dansen met Jansen’ zorgde dat Seasons weer even als vanouds volstroomde. Toch bracht dat niet een keerpunt van het genomen besluit. “Nee, het is niet meer terug te draaien, het is verkocht en nogmaals heel sneu voor de jeugd. Vorige week zaterdag hebben we het bericht vertelt aan het personeel, daarna pas op social media. Het is ongelooflijk hoeveel reacties we hebben gehad, zoveel lieve berichtjes, fantastisch.”

De komende weken wordt het pand leeggeruimd voor de oplevering. Er staat nogal wat apparatuur van licht en geluid wat weg moet. Daarmee komt een definitief einde aan een generatielange uitgaansgelegenheid aan de Opweg.

Dit bericht is 3738 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief