Archieven

Dit bericht is 872 keer gelezen

Discotheek Seasons 2.0 heeft de coronacrisis naar eigen zeggen niet overleefd. Op de Facebookpagina van de Schoonhovense uitgaansgelegenheid is te lezen dat men de handdoek door coronamaatregelen van de overheid in de ring gooit. “Corona heeft van ons gewonnen”. Er staan twee huilende emoticons bij. Hoewel toespeling gemaakt wordt op de coronamaatregelen, zorgt het bericht voor enige verwarring.

Online Bingo-avond
In het begin van de coronacrisis zocht Seasons 2.0, net als vrijwel alle andere uitgaansgelegenheden die de deuren (tijdelijk) moesten sluiten, naar manieren om te overleven. Dat kon enerzijds op creatieve wijze door alternatieve activiteiten online te organiseren, anderzijds moest men in de cijfertjes duiken en kijken waarop zoal bezuinigd kon worden. Personeel, inkoop, die kosten vielen vaak weg. De huur liep in veel gevallen gewoon door, maar wellicht wilde de huurbaas een oogje toeknijpen. Andere lasten (verzekeringen, energie) konden hooguit vergeleken worden om vervolgens over te stappen, zoals het verlagen van autokosten mogelijk is door middel van autoverzekering vergelijken. Maar op de lange termijn neemt dat enthousiasme en vooral de winst hiervan af en leeft men van persconferentie naar persconferentie.

In juli nog strijdbaar
Inmiddels is de wereld ruim anderhalf jaar verder en is de schade van het virus behalve op de ic’s en in het bevolkingsregister ook op straat zichtbaar. Hoewel in juli van dit jaar een medewerker van Seasons 2.0 zich in dit artikel van RTL Nieuws nog strijdbaar toonde en er onlangs hoopgevende berichten uit Den Haag waren, is het doek toch gevallen. De volgende tekst werd onlangs op facebook geplaatst:

“Vandaag komen we met heel verdrietig nieuws…. De corona heeft het van ons gewonnen, en we moeten met veel pijn in ons hart laten weten dat Seasons 2.0 nooit meer open zal gaan… Net nu er weer wat beter nieuws vanuit de overheid komt, hebben we te horen gekregen dat we niet meer open mogen. Het zal een groot gemis zijn voor heel Schoonhoven en omstreken, zeker voor de jeugd. We willen iedereen bedanken voor alle mooie jaren en geweldige feesten. We waren er nog lang niet klaar mee, maar moeten ons erbij neerleggen”

Periode na corona
SEASONS 2.0 profileerde zich als dé uitgaansgelegenheid van Schoonhoven en omstreken. De discotheek was twee avonden per week geopend en er traden artiesten op als Paul Elstak, Monica Geuze en Dries Roelvink. De directie van de discotheek heeft met het bericht te kennen gegeven niet te gaan wachten op de periode na corona. Deze zin in de facebookpost – ‘nu er weer wat beter nieuws vanuit de overheid komt, hebben we te horen gekregen dat we niet meer open mogen’ – zorgt vooralsnog voor onduidelijkheid.

[ingezonden]

Dit bericht is 872 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief